Boš videl, kaj dela Dolen'c - 50 let Slakove glasbe

21.11.2014 | 13:40

Boš videl, kaj dela Dolen'c - 50 let Slakove glasbe

V soboto, 22.11.2014, bo v Teniškem centru Otočec prireditev ''Boš videl, kaj dela Dolen'c - 50 let Slakove glasbe''. Ob nastopih najboljših poustvarjalcev Slakove glasbe in veliko gostov se bomo na prireditvi, ki jo bo posnela tudi TV, poklonili pokojnemu Lojzetu Slaku in fenomenu njegove glasbe. Na prireditvi bo prisotna tudi družina Lojzeta Slaka in seveda Fantje s Praprotna, žal brez pokojnega Toneta Štritofa, katerega se bomo tudi na primeren način spomnili. Skupaj so začeli nastopati pred 50. leti, torej daljnega leta 1964. Seveda so prej tako Lojze Slak kot tudi fantje že imeli precej glasbene kilometrine in njihovo skupno delo je za zmeraj spremenilo zemljevid narodno zabavne glasbe. Diatonično harmoniko danes igra tudi zelo veliko število mladih, verjetno smo v tem svetovni rekorderji in to je zagotovilo, da bo Slakova glasba živela naprej.

Na prireditvi se bomo spomnili skozi glasbo in besedo prehojene poti in mejnikov v rasti tega glasbenega fenomena, med izvajalci pa velja omeniti poleg Fantov s Praprotna še ansamble Pogum, Mladi Dolenjci, Novi spomini, ansambel Petra Finka, Nemir, Čuki, Igor in zlati zvoki, Rubin, Vrisk, Veseli Dolenjci, šolo Tonija Sotoška, Jože Bohorč, ansambel Spev ter voditelje in humoriste mamo Manko, Soivestra Polaka, Brajdimira, Krjavlja, Luko Bregarja, Slavka Podboja in Leopolda Pungerčarja ter še nekaj znanih gostov iz sveta narodno zabavne glasbe. Prvič bodo predstavljeni tudi novi venčki, ki so jih iz Slakovih melodij spletli znani aranžerji, na velikem videowallu pa bo vseskozi z nami tudi Lojze Slak z najboljšimi posnetki in seveda tudi s tistimi, ki so sodelovali v njegovem ansamblu.

Popoldanska prireditev se bo začela ob 16. uri, večerna pa ob 20. uri in se nadaljevala v družabno srečanje ob glasbi sodelujočih ansamblov ter domači hrani in dobri kapljici, ki nam jo bodo pripravili v Hotelih Otočec.

S. P.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

21.11.2014Oceni decima 

Očitno bi oblikovalca plakata ubilo, če bi dal vejico za "videl". : (

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava