Priznanje Maksa Fabianija tudi v Črnomelj

21.11.2014 | 12:50

Priznanje Maksa Fabianija tudi v Črnomelj

Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije je letos že petič podelilo nagrade Maksa Fabianija za dosežke na področju urbanizma in prostorskega načrtovan. Podelitev je potekala v soboto, 15. novembra 2014, v Štanjelu, med dobitniki priznanja za prvonagrajeni projekt pa je bila tudi Danijela Kure Kastelc s sodelavci iz podjetja Sapo d.o.o iz Črnomlja.

Med prispelimi osmimi deli za ocenjevanje je strokovna komisija podelila priznanje Maksa Fabianija in nacionalni predlog za ETCP Evropsko nagrado projektu »Idejne zasnove za revitalizacije mlinov na belokranjskih vodotokih in umestitev malih hidroelektrarn« izdelovalcev Urše Šolc in Danijele Kure Kastelc ter sodelavcev Zorislave Fras, Tamare Kočevar, Mateja Kureta, Luize Suhadolnik, Renate Rozman, Anesa Durgutovića in Matije Marna. Občina Črnomelj je bila naročnik nagrajenega projekta, ki je bil izdelan v sklopu aktivnosti projekta Leader LIN 2010 »Z revitalizacijo mlinov do zelene energije«, zato se je svečane podelitve priznanj udeležila tudi črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič.

Namen podelitve navedene nagrade je širši javnosti predstaviti inovativne prostorsko-načrtovalske projekte, ki predstavljajo izreden doprinos k kvaliteti življenja v urbanih in podeželskih delih Slovenije bodisi na nacionalnem, regionalnem ali pa lokalnem nivoju.

Občina Črnomelj

Galerija

fabiani-01
fabiani-02
fabiani-03
fabiani-04
fabiani-05
fabiani-06
fabiani-07

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava