Znanstveni simpozij Fakultete za zdravstvene vede NM

20.11.2014 | 10:20

Znanstveni simpozij Fakultete za zdravstvene vede NM
Znanstveni simpozij Fakultete za zdravstvene vede NM

Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto je bila organizator 4. mednarodnega znanstvenega simpozija Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto z naslovom Celostna obravnava pacientov v zdravstvenem in socialnem varstvu. Na simpoziju je bilo preko 60 udeležencev, predstavljenih je bilo 43 prispevkov, mednarodni pečat pa so srečanju dali gostje iz Poljske in Hrvaške. Tematika simpozija je bila posvečena predvsem kakovosti v zdravstvenem in socialnem varstvu, obravnavi ranljivih skupin ter etiki in izobraževanju zdravstvenih delavcev. Simpozij so spremljali tudi študentje Fakultete za zdravstvene vede, kar jim bo dobra popotnica za načrtovanje lastnega raziskovalnega dela.

Udeležence simpozija so pozdravili župan mestne občine Novo mesto g. Gregor Macedoni, strokovna direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto ga. Lučka Kosec in ga. Monika Ažman, izvršna direktorica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije, ki je bila častni pokrovitelj simpozija.

Simpozij se je odvijal ravno na dan, ko obeležujemo svetovni dan diabetesa. Svetovni dan sladkorne bolezni, 14. november, je rojstni dan Nobelovega nagrajenca Fredericka Bantinga, ki je skupaj s Charlesom Bestom leta 1922 odkril inzulin. Ob tej priložnosti so študentje Fakultete za zdravstvene vede Novo mesto v avli Visokošolskega središča izvajali meritve krvnega sladkorja.

Z vsakoletno organizacijo mednarodnega znanstvenega simpozija naša fakulteta sledi svoji viziji, postati center znanja s področja zdravstvenih ved. Temu seveda ne moremo slediti brez povezovanja z drugimi organizacijami, zdravstvenimi zavodi in podjetji v lokalnem okolju ter krepitve vključevanja v mednarodni prostor.

N. K. V.

Galerija

v-simpozij-02
v-simpozij-03
v-simpozij-05
v-simpozij-06
v-simpozij-07
v-simpozij-08
v-simpozij-10
v-simpozij-11
v-simpozij-13
v-simpozij-15
v-simpozij-17
v-simpozij-19
v-simpozij-21
v-simpozij-23
v-simpozij-25
simp-01
simp-02
simp-03
simp-04
simp-05
simp-06
simp-07
simp-08
simp-09
simp-10
simp-11
simp-12
simp-13
simp-14
simp-15
simp-16
simp-17

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

20.11.2014+1     + (1)     – (0)     Oceni Marička  

Vse lepo in prav. A spoštovana "gospoda" dajte mladim, ki ste jih izšolal,možnost, da pridejo do služb. Še pripravništvo je težko dobit,kaj šele službo. Uredite ta naš zdravstveni sistem tako, da bo prijazen do vseh, tako uporabnikov kot delavcev v zdravstvu. Tudi o tem se lahko pogovarjate o na simpozijih, a narediti je treba kakšen konkreten korak.

21.11.2014+1     + (1)     – (0)     Oceni DRAGANA 

KJe os službe?? Za ekonomistke jih ni za zdravstvene delavce prav tako. Lepo je nekaj besedičiti ko pa treba kaj konkretnega storiti je pa tema...

21.11.2014–1     + (0)     – (1)     Oceni DRAGANA 

KOLIKO OD TEH OSEBKOV NA SLIKI ZNA KAJ KONRETNEGA NAREDITI IN RAZVITI? PREDAVAT ZNA VSAK!

21.11.2014–1     + (0)     – (1)     Oceni Nina 

Ma kaj tej Blažiči tukaj spet hamlajo z zdravstvom? Kje je denar ki ga je občina "posodila" za ustanovitev? Važno da je polna ritka ane?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava