Bi znali pomagati epileptiku? Mladi imajo rešitev

1.11.2014 | 10:30

Bi znali pomagati epileptiku? Mladi imajo rešitev
Bi znali pomagati epileptiku? Mladi imajo rešitev

Prejšnji konec tedna je v Novem mestu potekal Startup Vikend. Od 24. in 25. oktobrom je 6 ekip razvijalo svoje podjetniške ideje v atraktivnem in intenziven podjetniškem vzdušju. Komisija izkušenih podjetnikov je za zmagovalca izbralo podjetniško idejo Epilep.si, ki z pametno zapestnico rešuje probleme epileptikov.

Dogodek je potekal v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik. V petek popoldne je deset udeležencev predstavilo svoje podjetniške ideje. Skupaj so udeleženci izglasovali 6 najboljših in se razdelili v ekipe. Ekipe so nato v 36 urah iz osnovne zamisli pripravile prototip produkta oz. storitve, ki so ga v soboto zvečer na zaključnem dogodku predstavili pred komisijo.

Udeležba iz cele Slovenije, tudi iz Hrvaške

Dogodka se je udeležilo 25 nadobudnih podjetnikov iz Dolenjske oz. nekaj kandidatov je prišlo iz drugih delov Slovenije, tudi iz Hrvaške. Dijaki, študentje in celo doktorji znanosti so skupaj razvijali podjetniške ideje s pomočjo mentorjev društva StartUP Novo mesto. Z orodji kot so poslovni model Canvas, empathy map in podobno so tako v 36 urah prišli do osnovne verzije produkta.

Zmagovalec rešuje težave epileptikov

Zmagovalna ideja je bila po odločitvi komisije ekipa Epilep.si. Njihova rešitev je pametna zapestnica povezana s pametnim telefonom. Ob napadu lahko tako epileptik preko svojega telefona sporoči okolici različne informacije, ki mu lahko rešijo življenje.

Že tretji startup vikend v Novem mestu

Startup Vikend Novo mesto tako predstavlja najbolj zabavno pridobivanje podjetniškega znanja in osvajanja metod in orodji za gradnjo startup podjetij, prav tako pa ponuja udeležencem nepozabno izkušnjo, ki jih bo zagotovo koristila v poslovnem in zasebnem življenju. V Podjetniškem inkubatorju Pobreznik je tako potekal že tretji startup vikend, organizatorji pa sporočajo, da zagotovo to ni zadnji.

Dogodek organizira Razvojni center Novo mesto v sodelovanju z društvom StartUP Novo mesto.

M. F.

Galerija

v-epi-01
v-epi-02
v-epi-03
v-epi-04

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava