Jesenski ''nogometni show'' popeljal Brežičane na vrh lestvice

1.11.2014 | 08:15

Jesenski ''nogometni show'' popeljal Brežičane na vrh lestvice

NK Brežice 1919 je organiziral »Jesenski nogometni show«, ki bo v prihodnje postal stalnica nogometnega dogajanja v Brežicah ob zaključku jesenskega dela prvenstva. Poleg članske tekme, je preko 300 gledalcev videlo tudi predstavitev vseh selekcij, ki delujejo v okviru mladinske nogometne šole.

Srečanje med domačimi Brežicami in gosti iz Rogaške je, kot že rečeno, potekalo v prijetnem ozračju, kjer so se predstavile tudi vse selekcije mladih nogometašev in njihovih trenerjev. Moštvo Rogaške, ki je med ostalim tudi finalist pokala MNZ Celje, se je korajžno postavilo po robu favoriziranim domačinom. Igra je večinoma potekala na sredini igrišča, kjer so prevladovali predvsem ostri medsebojni dvoboji. Sodnik je tako že v prvem delu srečanja pokazal pet rumenih kartonov. Ob zaključku prvega polčasa pa je domači branilec Anže Smukovič popeljal Brežičane v vodstvo.

V nadaljevanju smo videli najprej sumljivo sodniško odločitev, kjer je bil izključen branilec Brežic Rok Budič. Kljub igralcu manj je Marko Crnoja z natančnim strelom po predložku hitrega Ivana Puškarića poskrbel za veselje številnih navijačev na dotrajani tribuni brežiškega stadiona. Ob koncu tekme smo gledali ogorčen boj domačinov, ki so se predvsem branili z igralcem manj v polju. Aleš Grošič je v 71. minuti srečanja uspel zmanjšati vodstvo Brežičanov, za kaj več pa jim je na koncu zmanjkalo tudi moči. NK Brežice 1919 so tako dosegle pomembno zmago v boju za naslov jesenskega prvaka MNZ Celje.

Za moštvo Brežic 1919 so nastopili: Šepetavc, Lokar, Ožvald, Golobič, Brdik, Zofič, Baznik, Smukovič, Puškarić, Crnoja in Budič. V igro sta vstopila še Balagić in Mirkac.

Po tekmi so se igralci, navijači, otroci in njihovi starši preselili v Bubka bar, kjer je bila pod kozolcem predstavitev članske ekipe ter pogostitev za vse prisotne. Otroci pa so prav tako uživali ob gledanju "el clasica", ki ga je prav tako omogočil sponzor dogodka - Bubka bar, Dečno selo.

V naslednjem krogu Brežičani gostujejo v Zrečah. To bo hkrati tudi odločilna tekma, ki bo odločala o jesenskem prvaku članske lige MNZ Celje, saj se Zrečani nahajajo na drugem mestu, z dvema točkama zaostanka za Brežičani. Srečanje se bo odigralo v Zrečah v soboto, 8. novembra, s pričetkom ob 14.00 uri.

I. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava