50-letnica Društva računovodskih in finančnih delavcev Brežice

30.10.2014 | 09:25

50-letnica Društva računovodskih in finančnih delavcev Brežice
50-letnica Društva računovodskih in finančnih delavcev Brežice

V petek, 23. oktobra 2014, smo praznovali petdesetletnico delovanja Društva računovodskih in finančnih delavcev Brežice. Odločili smo se, da bomo praznovali v oktobru, ko praznuje tudi Občina Brežice, saj smatramo, da društva, med njimi tudi naše, predstavljajo pomemben del dejavnosti v občini.

Društvo je bilo ustanovljeno 4.4.1964 in vsa leta uspešno deluje. Osnovna dejavnost društva je strokovno usposabljanje zaposlenih v računovodstvu, financah in podobni dejavnosti. V ta namen je organiziralo razne seminarje, posvete in okrogle mize. Veliko pozornosti pa je namenilo tudi drugim oblikam druženja članov, npr. povezovanju z Zvezo računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije in s sorodnimi društvi, prirejanju strokovnih ekskurzij in zanimivih predavanj. Podrobnosti o delovanju društva smo predstavili v zborniku, ki smo ga izdali ob 50-letnici delovanja društva.

Praznovanja sta je udeležila tudi župan Občine Brežice gospod Ivan Molan, ki je društvu za uspešno delovanje podelil plaketo Občine Brežice in predsednik Zveze računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije dr. Stanko Koželj, ki je društvu podelil priznanje Zveze. Veseli smo bili tudi gostov iz sosednjih društev Krško, Sevnica in Novo mesto ter predstavnic Ekonomske šole Brežice. Društvo je podelilo 13 priznanj članicam, ki so s svojim delom pomembno prispevale k uspešnemu delu društva, imenovalo pa je tudi pet častnih članov društva. Vsem članicam in članom se zahvaljujemo za njihov prispevek k delovanju društva.

Mag. Ivanka Medvešček

Galerija

v-brezicah-01
v-brezicah-02
v-brezicah-03
v-brezicah-04
v-brezicah-05

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava