AVDIO: Ansambel Šment z Otočca z novim valčkom

29.10.2014 | 13:20

AVDIO: Ansambel Šment z Otočca z novim valčkom
AVDIO: Ansambel Šment z Otočca z novim valčkom

Šmentovci so v zadnji objavi obljubili, da bodo pridno snovali nove melodije za svoje poslušalce. Po njihovi zadnji viži, poskočni polki Ni mi žal, ki so jo javnosti predstavili pred dobrega pol leta, tokrat med poslušalce prinašajo nežnejše note, valček z naslovom Včasih se zdi.

V ansamblu Šment pri ustvarjanju melodij radi sodelujejo z utečeno ekipo, a medse povabijo tudi nove prijatelje. Valček je tako nastal z novo avtorico, Suzano Mohar, ki je prispevala besedilo in melodijo.

Do sodelovanja je prišlo povsem naključno: Suzana Mohar, ki je mimogrede tudi sovaščanka Šmentovcev, je potrebovala harmonikarja za neki dogodek, zato je prišla kar na vaje vprašat, ali je možen dogovor s harmonikarjem. Žal je bil termin harmonikarja že zaseden, so pa fantje z obiskovalko načeli pogovor o tem in onem. Med klepetom je Suzana mimogrede omenila, da tudi sama piše skladbe in da lahko kar takoj eno tako zapoje.

Predstavila je valček, ki so ga fantje nemudoma vzeli za svojega. Tako je nastala sledeča pesem, s katero so se uvrstili tudi na festival Cerkvenjak, ki je potekal 17. oktobra letos.

V ansamblu Šment seveda pridno vadijo naprej in snujejo nove skladbe, s katerimi želijo seči v srca ljubiteljem domače glasbe.

»Če vam je novi valček všeč, imamo majhen namig za vas. Kmalu tudi nova pesem v sodelovanju s Suzano Mohar,« so še sporočili Šmentovci.

Člani ansambla:
Blaž Klemenčič: vokal
Matej Strojin: kitara, vokal
Uroš Strojin: vokal
Matej Ferlič: bas kitara
Jure Dolinar: kitara
Jurij Žagar: harmonika, vokal

Podatki o skladbi:
Izvajalec: Ansambel Šment
Naslov skladbe: Včasih se zdi
Avtor glasbe: Suzana Mohar
Avtor besedila: Suzana Mohar
Avtor priredbe: Blaž Klemenčič
Leto nastanka: oktober 2014

B. Š. S.

Zvočni zapisi

Ansambel Šment: Včasih se zdi

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava