ZdravKo Dren: Razmišljaj z glavo, živi zdravo

26.10.2014 | 08:30

ZdravKo Dren: Razmišljaj z glavo, živi zdravo

Na Višji ekonomski šoliNovo mesto smo začeli izvajati dvoletni projekt promocije zdravja, ki smo ga zasnovali predavatelji Višje strokovne šole. Poimenovali smo ga ZdravKo Dren, saj nas ime spomni na namen projekta, ki je predvsem spodbuditi študente in drugo javnost, da pridobijo znanje in veščine za vzpostavitev zdravega načina življenja, okrepiti zavedanje o pomenu lastne izbire za zdravo življenje in krepiti zavedanje o močni povezanosti zdravja z delovnim okoljem.

Vsebine, ki jih bomo izvajali v okviru projekta, so zanimive in uporabne za zaposlene, predvsem pa za študente, ki bodo kmalu vstopili na trg delovne sile.

Za študente pripravili predstavitev projekta in aktivnosti, ki se bodo izvajale. Ob tej priložnosti so študente nagovorili ravnateljica Višje šole, mag. Iris Fink Grubačević, direktorica Zdravstvenega doma Novo mesto, dr. Milena Kramar Zupan, in direktor Ekonomske šole Novo mesto, Jože Zupančič.

Zdaj pa nadaljujemo z načrtovanimi aktivnostmi, ki jih bomo ponudili našim študentom in širši javnosti. Skozi dve leti se bodo zvrstila predavanja zunanjih predavateljev in športnikov, delavnice, predstavitve in degustacije. Obiskali bomo sejem Narava – zdravje in se udeležili športnih dogodkov. Študenti se bodo ves čas aktivno vključevali v dejavnosti, saj bodo poskrbeli za celostno grafično podobo projekta, spletno stran in obveščanje javnosti o dogodkih. Izdelali bodo večjezični slovar pojmov in se pomerili v debati na temo ekonomskih vidikov zdravega načina življenja.

Ključno je, da bomo ves čas v stiku s številnimi partnerskimi organizacijami in aktualnostmi s tega področja. Vsebine pa bomo vključili tudi v izobraževalni proces. Gre za skupna prizadevanja, da študenti postanejo promotorji zdravja v svojem zasebnem in poklicnem okolju.

S. K.

Galerija

zdrav-001
zdrav-002
zdrav-003
zdrav-004

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava