DL: O goljufijah bo mislil v zaporu

26.10.2014 | 11:30

Franc Zupančič je trenutno na Dobu na prestajanju 3-letne zaporne kazni zaradi goljufij. Na sodišče je prišel sam, brez spremstva pravosodnih policistov.

Franc Zupančič je trenutno na Dobu na prestajanju 3-letne zaporne kazni zaradi goljufij. Na sodišče je prišel sam, brez spremstva pravosodnih policistov.

Franc Zupančič je bil zaradi poslovne goljufije obsojen na 13 mesecev zapora. S kaznijo je bil pravzaprav zadovoljen, saj to ni njegov prvi greh, kot olajševalno okoliščino pa mu je sodišče štelo priznanje krivde. A kaj, ko bo za zapahi še kar nekaj časa, sodišče mu je namreč združilo dve kazni, izrečene v Celju in Novem mestu, tako da mu je sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek izrekla enotno kazen 4 leta in 8 mesecev zapora.

Obtožnica obdolženemu Zupančiču očita, da se je maja 2012 v Boštanju Slavku Zakšku, lastniku družbe Lipa-les, d. o. o., predstavil kot Mitja Rezar in direktor družbe Les dom, d. o. o., v kateri je bil sicer zaposlen, ni pa bil direktor, ter se z njim dogovoril za dobavo lesa ter ga tako z lažnim prikazovanjem za drugo osebo in lažnim obljubam o plačilu prepričal, da so v Lip Radomlje maja in junija 2012, kjer je Les dom imel v najemu prostore, razrezali les, ga dostavili in izdali račune v skupni vrednosti dobrih 14.700 evrov, vendar lesa ni plačal. V tistem času je bila formalna direktorica obdolženčeva partnerka, obdolženi pa je dejansko vodil podjetje, Mitja Rezar je dejansko postal direktor šele 27. septembra 2012, ter to izrabljal v svojo korist. Sodba je pravnomočna.

Članek je bil objavljen v 30. številki Dolenjskega lista, 24. julija 2014

T. J. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava