''Šivam si'' v roke vsaki dobri gospodinji!

23.10.2014 | 09:05

''Šivam si'' v roke vsaki dobri gospodinji!

V torek, 21. oktobra 2014, smo v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto gostili dve prijetni Novomeščanki, ki sta izdali edinstven priročnik, v katerem je hči zbrala in oblikovala bogate izkušnje in koristne nasvete svoje mame. Govorimo o gospe Mariji Udovč MIMI oz. modni mami ter njeni hčerki Suzani Duhovnik.

V času, ko so oblačila zelo dostopna, se marsikdo vpraša ali se sploh splača šivati, popravljati, preurejati, reciklirati stara oblačila itd., toda vsi, ki so se dogodka udeležili vedo, da pri šivanju ne gre le za izdelovanje oblačil. Šivanje in krojenje je izziv, s katerim gasimo željo po ustvarjalnosti.

Avtorici sta v prvem delu srečanja predstavili priročnik in nekatere šiviljske veščine, v drugem delu pa sta odgovarjali na vprašanja obiskovalcev ter izdelali kroj za krilo.

Pri 77. letih je gospa Marija dokazala, da še vedno obvlada krojaški meter, škatje, papir in blago bolje, kot marsikatera mlada gospa. Znanje, ki ga je zapisala skupaj s hčerko v priročniku, pa je neprecenljivo in bi moralo biti, kot pravi MIMI, v vsakem domu, v rokah vsake dobre gospodinje.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Galerija

sivam-01
sivam-02
sivam-03
sivam-04

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava