Kako rešujemo težave na vrtu in njivi na ekološki način?

22.10.2014 | 09:40

Kako rešujemo težave na vrtu in njivi na ekološki način?
Kako rešujemo težave na vrtu in njivi na ekološki način?

Danes vas vabimo v Mestno hišo Brežice, kjer se bo ob 18. uri začelo predavanje z naslovom »Pridelava zelenjave na vrtu in njivi – kako rešujemo težave na ekološki način?« Tokrat bo svoje znanje z nami delila Fanči Perdih, predavateljica z veliko praktičnih izkušenj na področju ekološke in biodinamične pridelave in vzgoje semen in sadik zelenjave in pionirka pri ohranjanju ekoloških semen v Sloveniji pod imenom Amarant.

Prejšnji teden pa nam je predavala Bojana Zupančič Borenovič, ki je z nami delila ogromno svojega znanja in zanimivih informacij glede prepoznavanja, gojenja, nabiranja, sušenja in praktične uporabe zelišč. Izkušena zeliščarka je predstavila veliko svojih izkušenj, nam pokazala številna dobro znana in nekatera bolj neobičajna zelišča ter odgovorila na mnoga praktična vprašanja obiskovalcev.

Sklop predavanj z delavnicami organizira ZEK DPBK, sofinancira pa jih Občina Brežice, zato so brezplačna. Prijave in več informacij o predavanjih dobite pri g. Zvonetu Černeliču na tel. št. 051 363 447. Vabljeni vsi vrtičkarji ter manjši in večji kmetje, saj smo prepričani, da boste tudi vi izvedeli kakšno novo informacijo, ki vam bo pomagala pri gojenju vaše zelenjave. Prav tako ste vabljeni tudi vsi ostali, ki vas preprosto zanima tematika ekološkega kmetijstva.

Po zaključenem predavanju pa vas vabimo na Večer ekoloških vin. V avli Mestne hiše bomo degustirali ekološka vina, ki jih prideluje Anton Ajster pod znamko Pekel. Prvi posavski vinar, ki se je podal v ekološko vinogradništvo, slovi po odličnih vinih, katerih izjemen poln okus in vonj vas zagotovo ne bosta pustila ravnodušne. Tokrat boste vinarja in njegovo delo tudi osebno spoznali, ga povprašali o njegovih metodah vinogradništva in poskusili odlična ekološka vina.

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino, enota CPT Brežice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava