Zlata Topličana iz Kanje - Jaka in Dušan Gorenc

22.10.2014 | 11:40

Zlata Topličana iz Kanje - Jaka in Dušan Gorenc
Zlata Topličana iz Kanje - Jaka in Dušan Gorenc

Od 17. do 19. oktobra je v turškem Serdivanu potekala finalna tekma svetovnega pokala jadralnih padalcev v disciplini natančnost pristajanja za leto 2014. Nastopila sta tudi člana KPL Kanje iz Dolenjskih Toplic - Jaka in Dušan Gorenc. V zelo vetrovnih razmerah so organizatorji nekako uspeli tekmo realizirati, vendar pa jim brez pogumnih tekmovalcev to ne bi uspelo. Tekmovalo je 47 tekmovalcev iz 11. držav, razvrščenih v 19 mednarodnih ekip.

Tretje mesto je zasedla ekipa BGD v sestavi dveh slovenskih tekmovalcev ter po enega iz Črne gore in Srbije, drugi so bili Indonezijci z ekipo Rajawali, z zmago pa so se okitili člani BEST 4 NIKE (v prevodu: ZMAGOVALNI ŠTIRJE) v sestavi dveh članov Kanje - Jake in Dušana Gorenca ter dveh srbskih prijateljev - Gorana Đurkoviča in Jovana Novaka.

V letošnji sezoni so bile izpeljane štiri tekme za svetovni pokal. Prva na Tajskem, druga v Nemčiji, tretja v Indoneziji in finalna v Turčiji. Da je ekipa Best 4 Nike skupni zmagovalec v sezoni 2014, je zasluga psihofizičnih sposobnost prekaljenih prijateljev, saj so zmagali na treh tekmah, na eni pa so bili drugi. Letos je poškodba Jaki preprečila, da bi se potegoval za skupno posamično zmago, kot je načrtoval, je pa vseeno v skupni razvrstitvi zasedel 5. mesto, Dušan pa je bil 10. Tekmovalo je 179 tekmovalcev, razvrščenih v 39 ekip.

Letošnji plan smo z rezultati presegli, če ne v posamezni konkurenci, pa v ekipni sigurno. S tem rezultatom smo strnili 20-letne izkušnje, kar bomo svečano obeležili v januarju 2015.

KPL Kanja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava