KK Kolpa: V Podčetrtku zmanjkalo moči za preobrat

22.10.2014 | 09:00

Foto: arhiv; T. L.

Foto: arhiv; T. L.

Začela se je belokranjska košarkarska sezona. Črnomaljska Kolpa je v prvem kolu 2. SKL gostovala v Podčetrtku pri ekipi Terme Olimje, ki na začetku sezone velja za glavnega favorita za napredovanje v prvo ligo. Tekma je pomenila tudi uradni krst novega trenerja Vladimirja Anzulovića in igralcev Janca, Zupana ter Kužnika. Po slabem prvem polčasu so se belokranjci zbrali in v nadaljevanju igrali veliko bolje. Kljub temu je v zaključku zmanjkalo moči za popoln preobrat.

Pod dirigentsko palico bivšega igralca Kolpe Reneja je ekipa Podčetrtka v obrambi z izkušenimi visokimi igralci nadzorovala skok, v napadu pa uspešno zadevala iz razdalje. Črnomaljci se niso dovolj hitro adaptirali na igro domačinov, kar se je pokazalo v drugi četrtini, ko je prednost Podčetrtka narasla na visokih 20 točk. Trener Anzulović kljub mnogim menjavam do premora ni našel razigrane peterke. V tretji četrtini je Kolpa zaigrala bolj čvrsto, agresivno in osredotočeno. Mlada naveza Janc-Zupan je pokazala, zakaj je nastopala za slovensko mlado reprezentanco, Cerkovnik je dobil nekaj uporabnih žog pod koš in s tem se je razlika hitro topila. V tem delu igre se je z meti iz razdalje razigral tudi domačin in povratnik iz Nemčije Lozar, ki je dvakrat zadel za tri točke. Osem minut do konca tekme je razlika znašala zgolj 6 točk, a popoln preobrat ni uspel. Po prejetih tehničnih napakah Mežana ter Rističa, so se domačini ponovno nekoliko bolj oddaljili in do konca srečanja zadržali prednost. Pri domačinih je bil z 19 točkami najbolj razpoložen Aljoša Remus, pri Kolpi pa je s 17 točkami in 9 skoki svojo kvaliteto potrdil Anže Cerkovnik.

V kolikor bodo igralci Kolpe v nadaljevanju sezone igrali tako, kot so to naredili v drugem polčasu, se za zmage ni bati. Prihodnji teden Kolpa odhaja v Domžale, kjer se bo pomerila z močno okrepljeno ekipo Lastovke, ki podobno kot Terme Olimje cilja na vrh lestvice. Prva domača tekma je torej na sporedu 8. novembra, ko v Črnomelj prihaja Slovan.

Tilen Lamut

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava