Že četrta Drobtinica v Šentrupertu

22.10.2014 | 10:35

Že četrta Drobtinica v Šentrupertu
Že četrta Drobtinica v Šentrupertu

Rdeči križ Slovenije se že štirinajsto leto vključuje v mednarodno humanitarno akcijo Drobtinica – Malo je … Veliko. Namen Drobtinice je poleg oznanjanja Svetovnega dneva hrane, ki je razglašen za 16. oktobra, in zagotavljanja pomoči socialno ogroženim osnovnošolskim otrokom v obliki toplega obroka, tudi ozaveščanje širše javnost o problematiki in razmahu revščine ter nezadostne in nepravilne prehrane med otroci in mladostniki.

Tudi Krajevna organizacija Rdečega križa Šentrupert v sodelovanju z območnim združenjem RK Trebnje se je v soboto, 18. oktobra 2014, vključila v akcijo. Na dveh stojnicah na trgu so prostovoljci KORK Šentrupert skupaj z mladimi člani RK iz OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert z mentorico Marto Mencin ter otroci Vrtca Čebelica Šentrupert z vzgojiteljicami Mojco Vidmar in Vesno Škarja menjavali darovani kruh, krušne izdelke, domača peciva, sokove, kis, marmelade, med … za denar.

Stojnici sta bili izredno dobro obiskani, saj smo zbrali 1.260 evrov, 110 evrov pa so donirali člani LEO kluba Trebnje. Skupni znesek v višini 1.370evrov bo namenjen šolskemu skladu OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert izključno za plačilo toplih obrokov za socialno ogrožene otroke.

Pomembno je poudariti, da so tako otroci v vrtcu kot učenci osnovne šole ves teden z velikim veseljem in predanostjo pekli peciva, mlince ter zbirali domače dobrote in nato v soboto z vozički, polnih dobrot, obiskali Šentrupertčane ter okoliške vasi tudi po domovih.

Prostovoljci KORK Šentrupert smo ponosni na odzivnost lokalnega prebivalstva. Drobtinica je med ljudmi toplo sprejeta in lahko celo rečemo, da je postala pravzaprav že tradicionalna aktivnost.

R. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava