»Živeti moram do 93. leta. Tako so rekli …«

21.10.2014 | 10:30

»Živeti moram do 93. leta. Tako so rekli …«

V mesecu oktobru v Brežicah tudi letos, že tradicionalno, s številnimi prireditvami obeležujejo občinski praznik. Tudi v Knjižnici Brežice, kjer smo v četrtek, 16. oktobra 2014, v sodelovanju z Društvom za oživitev mesta Brežice pripravili domoznansko prireditev Večer s Cvetko Miloš.

Zbrane sta nagovorili direktorica Knjižnice Brežice, mag. Tea Bemkoč, in podžupanja Občine Brežice, gospa Vladka Kežman. S svetovljanko, pa vendar našo, domačinko Cvetko Miloš oz. kot sama rada poudari – Radanovičevo Bebo – se je pogovarjala gospa Alenka Černelič Krošelj. Dotaknili sta se umetničine mladosti, ustvarjalnih začetkov, težkih dni druge svetovne vojne ter številnih lepih spominov in prigod. S pesmijo in njej ljubim Franetom Milčinskim Ježkom sta se ji poklonila tudi njena prijatelja, Elizabeta in Dragutin Križanić.

Naj zaključimo z Ježkovimi besedami, s katerimi smo pospremili tudi naše nadvse prijetno četrtkovo druženje: »Za dva groša fantazije v žepu moraš le imet, pa že delaš coprnije, da vse lepši je ta svet. Še v dežju ti sonce sije, zvezde klatiš dol z neba. Za dva groša fantazije – tukaj sreča je doma.«

Knjižnica Brežice

Galerija

v-knjiznici-01
v-knjiznici-02
v-knjiznici-03
v-knjiznici-04
v-knjiznici-05
v-knjiznici-06
v-knjiznici-07
v-knjiznici-08
v-knjiznici-09
v-knjiznici-10
v-knjiznici-11

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava