FOTO: Izlet v neznano Društva novomeških študentov

21.10.2014 | 13:05

Foto: DNŠ

Foto: DNŠ

FOTO: Izlet v neznano Društva novomeških študentov

V Društvu novomeških študentov smo se v soboto, 11. oktobra 2014, odpravili na »Izlet v neznano«. Udeleženci, ki so se prijavili na izlet, ob prijavi niso vedeli, kam se odpravljamo. Našo pot smo začeli ob 7. uri zjutraj izpred Planeta Tuš.

Po slabih treh urah vožnje smo prispeli v pustolovski park Betnava, kjer so nas pričakali lastniki parka, nam obrazložili vsa varnostna pravila ter razkazali park, nato pa smo začeli premagovati ovire. Zanimivost pustolovskega parka Betnava je ta, da so proge, ki jih morajo obiskovalci »premagati«, na drevesih, od najnižje, ki je na višini enega metra, do najvišje na višini osmih metrov. Da ni vse tako lahko, kot je videti, smo ugotovili zelo kmalu, saj so le tisti najbolj pogumni in fizično pripravljeni uspeli premagati tudi najtežji dve progi, ki sta na šestih in osmih metrih višine.

Po prijetnem, a tudi napornem športnem delu izleta, smo se odpravili proti avstrijski meji. Namenili smo se v Bad Radkersburg, malo avstrijsko mestece, v katerem že leto in pol obratuje ena najuspešnejših novih pivovarn, pivovarna Bevog. Pivovarna, katere lastnik ter vsi zaposleni prihajajo iz Slovenije, je v preteklem letu pri nas dobila naziv najboljše pivovarne, v svetovnem merilu pa je dobila še bolj prestižno priznanje, in sicer za tretjo najboljšo novo pivovarno. V pivovarni nam je vodička obrazložila postopek nastajanja piva ter nas popeljala na ogled proizvodnje, obisk pa smo zaključili z degustacijo sedmih različnih piv, ki jih trenutno ponujajo.

Po končanem ogledu in degustaciji smo se odpravili proti domu, kjer smo večer zaključili v klubu LokalPatriot na brucovanju Društva novomeških študentov z BHC in Party Boys-i.

Edin Muratović, vodja projekta Izlet v neznano

Galerija

dns-001
dns-002
dns-003
dns-004
dns-005
dns-006
dns-007
dns-008
dns-009
dns-010
dns-011
dns-012
dns-013
dns-014
dns-015
dns-016
dns-017
dns-018

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava