Zmaga Nastje Galič in šest medalj za brežiške karatiste na 2. tekmi za pokal Slovenije

20.10.2014 | 09:35

Zmaga Nastje Galič in šest medalj za brežiške karatiste na 2. tekmi za pokal Slovenije
Zmaga Nastje Galič in šest medalj za brežiške karatiste na 2. tekmi za pokal Slovenije
Zmaga Nastje Galič in šest medalj za brežiške karatiste na 2. tekmi za pokal Slovenije

V soboto je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Shotokan karate klubom Kranj v športni dvorani v Šenčurju organizirala 2. pokalno tekmo do 18 let. Sodelovalo je 393 tekmovalcev iz 45 klubov, ki so se pomerili v 55-ih kategorijah in opravili 463 nastopov. Med njimi so se odlično odrezali tudi karateisti iz Karate kluba Obzorje Brežice, ki so prinesli 6 medalj, od katerih je najbolj žlahtno zlato osvojila reprezentantka Nastja Galič. Formo je zadnje leto stopnjevala za nastop na letošnjem članskem svetovnem prvenstvu in je trenutno po mnenju mnogih najboljša slovenska katašica.

Brežiške barve je zraven standardnih tekmovalcev tokrat zastopalo tudi nekaj novih tekmovalcev, ki se še prebijajo in spoznavajo tekmovalno okolje. Tekmovanje je otvorila najmlajša Sara Lavrič, ki je pri svojih šestih letih pokazala izjemen talent in že na svoji prvi veliki tekmi osvojila srebrno medaljo. Med malčicami sta nastopili Ela Petan in Ana Sever. Obe sta pokazali veliko suverenosti in napredka, čeprav se jima tokrat ni uspelo prebiti v boj za medalje. Med malčki sta nastopila Žiga Suša inMatic Lazič. Če je bila za že izkušenega Žigo pot do bronaste medalje po kar petih kolih prikaza izjemnega karateja že rutina, lahko za Matica rečemo, da je na prvi tekmi predvsem nabiral dragocene izkušnje, ki bodo njegovemu talentu še kako dobrodošle v prihodnosti.

V kategoriji mlajših deklic je po treh lepih izvedbah kat sedmno mesto pripadlo Zali Kek, med mlajšimi dečki pa je odličen novinec David Matija Lavrič, ki je nastopil med kataši in med borci, osvojil sedmo mesto v bojih. Oba sta pokazala veliko znanja in napredka, kar ju bo slej ko prej ob nadaljnjem delu pripeljalo na najvišja mesta.

Poleg Davida je v obeh kategorijah nastopila tudi starejša deklica Hana Suša, ki je bila uspešnejša v bojih in tako osvojila šesto mesto, se je pa posebej izkazala v prvi borbi proti Patriciji Belehar. V številni kategoriji starejših deklic je nastopila tudi Nika Omerzo in v štirih kolih pokazala zelo veliko kataškega znanja ter osvojila bronasto medaljo. Nika se je v zadnjem času bolj posvetila treningu kat, kar se že odraža v njenih vse boljših izvedbah.

Med kataši so nastopili še trije, in sicer Aljaž Šumlaj med kadeti in David Bajs terNastja Galič med mladinci. Fanta sta solidno izvedla visoki kati in za las izgubila 2:3 že v prvem kolu, Nastja pa je ponovno prikazala vrhunske predstave s finala Premier lige v Salzburgu in zmagala v konkurenci najboljših slovenskih reprezentantk.

Med borci je v konkurenci starejših dečkov pod 40 kg nastopil že izkušeni Dejan Debelak in osvojil peto mesto, Kristan Kek pa je bil med starejšimi dečki pod 45 kg tokrat na svoji drugi veliki tekmi pokazal neustrašnost in predvsem nabiral dragocene izkušnje.

V kategoriji kadetinj pod 54 kg je nastopila Nina Zupančič in svoj trud na treningih končno nagradila z bronasto medaljo, Katji Bajs pa tokrat ni šlo vse po načrtih in ni prišla v boj za medalje. Dragocene izkušnje pa je po vrnitvi na tekmovalni tatami nabiral tudi mladinec Sašo Račič, ki je uspel nasprotniku dati kar 6 vrhunskih točk, vendar je v zadnjih sekundah zaradi nepazljivosti dobil udarec v glavo in izgubil dvoboj. Med mladinci je nastopil tudi Jure Čudič, ki pa mu tokrat ni uspelo pokazati vsega svojega znanja in bo iskal priložnost na naslednjih tekmah. Za zaključek smo vsi navijali za našo najboljšo mladinko Kajo Omerzo, ki se je borila pogumno in tehnično odlično ter uspela v treh borbah priti do bronaste kolajne.

Karate klub Brežice

Galerija

z-karate01
z-karate02
z-karate03
z-karate04
z-karate05
z-karate06
z-karate07
z-karate08
z-karate09
z-karate10
z-karate11
z-karate12
z-karate13
z-karate14
z-karate15
z-karate16
z-karate17
z-karate18
z-karate19
z-karate20
z-karate21
z-karate22
z-karate23
z-karate24
z-karate25
z-karate26
z-karate27
z-karate28
z-karate29

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava