Belokranjski rotarijci za družine z avtizmom

16.10.2014 | 12:40

Belokranjski rotarijci za družine z avtizmom

RC (Rotary club) Semič-Bela krajina aktivno deluje sedem let. Kot vsako leto so tudi letos imeli člani kluba tradicionalen kostanjev piknik. Za razliko od preteklega leta, ko so se povzpeli na Mirno goro in "kostanjevali" na Planini, so se letos vrnili na običajen kraj njihovega zbiranja - Butoraj. Pri Kobilici so se v petek, 10.10., ob dobri hrani, pijači, kostanju in moštu prijetno družili pozno v noč.

Ker je ključno poslanstvo rotarijcev dobrodelnost, ki se naj odraža pri vsaki njihovi aktivnosti, so tudi to srečanje izkoristili v ta namen. V goste so povabili prijatelje iz RC Dolenjske Toplice in jim ob tej priložnosti donirali 300 evrov denarne pomoči za izvedbo njihovega dobrodelnega projekta "Podari Nasmeh". Rotarijci iz Dolenjskih Toplic namreč v okviru tega projekta že dalj časa zbirajo sredstva za pomoč družinam, ki živijo z avtizmom. Svoje je dodal še akademski kipar Jože Vrščaj, sicer član in prvi predsednik belokranjskih rotarijcev ter zbranim na licitacijo ponudil eno od svojih del, izkupiček pa ravno tako v celoti doniral v zgornje namene.

Jože Perko
predsednik RS Semič-Bela krajina

Galerija

semic-01
semic-02
semic-03

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

16.10.2014Oceni butorajka 

kako pride prav Kobilica za vse aktivnosti. Pa naj kdo reče, pa spet na Butoraju. Mar ni prav, da se skozi nekaj dogaja.

17.10.2014Oceni občanka 

Lepa gesta. Vendar na vaš položaj, mislim rotarijci, bi človek mal več pričakoval ali upal, da boste podarili. Če pogledaš drugač,e ni glih neki finančni zalogaj na vaše ozadje, ki ga imate.Več stane vaš autfit na posamezniku....to je za zamislit.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava