Pohodniško društvo Novo mesto na Krku

1.10.2014 | 11:45

Pohodniško društvo Novo mesto na Krku
Pohodniško društvo Novo mesto na Krku

Devetnajst članov Pohodniškega društva Novo mesto se je letos udeležilo planinarjenja po otoku Krku. Nastanili smo se v simpatični apartmajski hiši v Baški, kjer smo sami skrbeli za našo prehrano.

Že lani smo vzpostavili prijateljske odnose s tamkajšnjim planinskim društvom Obzova (ime ima po najvišjem vrhu otoka Krka). Letos so se nam nekateri njihovi člani, vključno z upravnim odborom, pridružili na naši sobotni turi, ko smo šli iz Baške po kanjonu Vrženice do Vele luke, se tam skopali in okrepčali ter se vrnili preko vrha Rebice nazaj v Baško. Dan je bil idealen za hojo, ne prevroč, a sončen, morje pa primerno za osvežitev. V nedeljo smo imeli krajšo, a prav tako lepo turo, na Hlam.

Kaže, da bo planinarjenje Pohodniškega društva Novo mesto po Krku, ki ima preko 300 km urejenih in označenih pešpoti, postalo kar tradicionalno. Z našimi prijatelji iz PD Obzova smo se dogovorili, da nas obiščejo v Sloveniji, kjer jih bomo mi popeljali na zanimivo turo, naslednje leto pa se spet srečamo pri njih.

Ko bodo politiki različnih držav sodelovali, kot sodelujemo planinci ...

Besedilo in fotografije: Miloš Primc

Galerija

f-krk-001
f-krk-002
f-krk-003
f-krk-004
f-krk-005
f-krk-006
f-krk-007
f-krk-008
f-krk-009

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava