Znanje razpira krila

30.9.2014 | 10:10

Stojnice znanja

Stojnice znanja

Na dnevih svetovalnih središč smo kuhali, izdelovali broško, krepili spomin, spoznavali priložnosti za učenje in zaposlitev v Evropski uniji, se informirali o izobraževanju in se sproščali ... Svetovalna središča za izobraževanje odraslih (središča ISIO) in Andragoški center Slovenije smo uspešno izvedli Dneve slovenskih svetovalnih središč, ki so potekali med 24. in 26. septembrom.

Glavni namen dogodkov je bil informiranje in promocija vseživljenjskega učenja v vseh življenjskih obdobjih in predstavitev brezplačne svetovalne podpore odraslim v središčih ISIO (Informiranje in svetovanje v izobraževanju odraslih). Svetovalna središča nudijo odraslim brezplačno pomoč in podporo pri odločanju za izobraževanje (informacije o programih, opravljanju izpitov, pridobitvi NPK, pomoč pri vpisu, informacije o financiranju izobraževanja in pomoč pri izpolnjevanju vpisnih obrazcev), učenju (priprava na izpit, načrtovanje časa za učenje) in iskanju zaposlitve (pisanje vlog, življenjepisa, priprava na zaposlitveni razgovor).

V Novem mestu so uspešno izvedli delavnice Kako kaj vaš spomin, Optične iluzije, Tehnike sproščanja za lažje in uspešnejše opravljanje izpitov, Dokončam začeto, da pridobim osnovno izobrazbo, Priložnosti za mlade v EU, Učinkovite metode učenja in poučevanja, Naše znanje je postalo vidno, Preizkusimo se v slovenskem jeziku, Kuhanje z malčki in Pričarajmo občutek topline in mehkobe – izdelajmo broško iz filca. Poleg tega so nudili informiranje in svetovanje na stojnici znanja v Planetu Tuš Novo mesto. Zaradi velikega povpraševanja, bodo nekatere delavnice ponovili. Dogodkov so se udeležili tako upokojenci, kot mladi, zaposleni in brezposelni.

Dogodki so potekali v okviru dejavnosti Svetovalnega središča Novo mesto in so bili sofinancirani s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Pri izvedbi dogodkov sodelujejo partnerji Svetovalnega središča Novo mesto. Izvedbo nekaterih dogodkov omogoča sodelovanje z mednarodnim projektom Welness (Project number: 527797-LLP-1-2012-1-RO-GRUNDTVIG - With the support of the Lifelong Learning Programme of the European Union).

Tina Strnad

Galerija

Kako kaj vaš spomin
Seja partnerjev SS Nm
Stojnice znanja
Učinkovite metode poučevanja in učenja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava