Posavski prostovoljci na Sveti Gori in v Vipavi

23.9.2014 | 12:00

Posavski prostovoljci na  Sveti  Gori in v Vipavi

Posavski prostovoljci, ki pod okriljem Zveze društev upokojencev Slovenije delujejo v projektu Starejši za starejše, so tradicionalno letno srečanje namenili ekskurziji na Sveto Goro nad Novo Gorico in v Vipavo. Ekskurzije, ki je bila namenjena druženju, izmenjavi mnenj in spoznavanju Slovenije, se je udeležilo 137 prostovoljcev, koordinatorjev in predsednikov, ki v okviru Pokrajinske zveze društev upokojencev Posavje delujejo v trinajstih društvih štirih posavskih občin. Posavski prostovoljci, ki obiskujejo osebe, starejše od 69 let ter jim nudijo pomoč, so do septembra opravili že večino del po načrtu za letošnje leto.

S Svete Gore, ki je sakralno središče z bogato romarsko tradicijo, so se prostovoljci odpravili še pod znameniti solkanski most, od tam pa na kosilo v Ajdovščino, kjer jih je pozdravila in se jim predstavila zavarovalnica Vzajemna. Pot so nadaljevali v Vipavo, kjer so si ogledali obnovljeni dvorec, v katerem je Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo, obiskali vinoteko ter si ogledali film o Vipavski dolini. Sredi Vipave pa je moški del prostovoljcev staknil povsem svežo in na novo kronano vipavsko vinsko kraljico Anjo Kodele.

V poznih večernih urah so se prostovoljci z avtobusi, na katerih ni manjkalo harmonike, petja in smeha, zadovoljni vrnili domov z ugotovitvijo, da je bilo druženje prijetno, pristno in koristno. Tako, kakršno je tudi njihovo prostovoljno delo, ki jim je v veselje in ponos in s katerim bogatijo in lepšajo jesen življenja tistim, ki tovrstno pomoč potrebujejo.

Nada Černič Cvetanovski, DU Sevnica

Galerija

prost
prost1
prost2
prost4
prost5

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

23.9.2014Oceni cvejčk 

Polovica le teh ni prostovoljcev ampak priskledniki...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava