V Varaždinu srebro za Jorgića in bron za Hribarja

22.9.2014 | 09:00

V Varaždinu srebro za Jorgića in bron za Hribarja
V Varaždinu srebro za Jorgića in bron za Hribarja

Med 17. in 21. septembrom je v Varaždinu potekal t.i. Croatia Junior & Cadet Open v namiznem tenisu. Turnir, ki šteje za serijo ITTF Junior Circuit je na Hrvaško privabil kopico najboljših evropskih igralcev, na njem pa so v reprezentančnem dresu uspešno nastopili tudi igralci NTK Krka Darko Jorgić, Peter Hribar in Tilen Cvetko.

Darko Jorgić je bil ob Deniju Kožulu in Tomu Šfligoju gonilna sila mladinske ekipe Slovenije, ki je na koncu v ekipnem tekmovanju osvojila 2. mesto. V četrtfinalu so naši fantje s 3:0 premagali Avstrijo, v polfinalu s 3:1 Slovaško, v finalu pa je bila s 3:1 boljša reprezentanca Romunije. Jorgić je pri mladincih med posamezniki osvojil 9. – 16. mesto, v dvojicah pa skupaj s Kožulom 5. – 8. mesto.

Peter Hribar in Tilen Cvetko sta v soboto v ekipni konkurenci kadetov osvojila 5. – 8. mesto, potem ko sta z 2:3 izgubila četrtfinale proti Rusiji. Do medalje je na zadnji dan tekmovanja prišel Hribar, ki je med posamezniki prišel do polfinala, nato pa z 1:3 izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu Matteu Muttiju iz Italije. Tilen Cvetko je med posamezniki izpadel v četrtfinalu, skupaj pa sta fanta v dvojicah obstala v osmini finala.

T. Š.

Galerija

Darko Jorgic (2)
Darko Jorgic
Mladinci srebro
Peter Hribar in Tilen Cvetko

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava