Evropski teden mobilnosti - Dan brez avtomobila, zapora mestnega središča Brežice

22.9.2014 | 06:00

Občina Brežice vas v sodelovanju z Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM) ter Fakulteto za turizem Brežice, Univerza v Mariboru (UMFT) VABI, da se ob Evropskem tednu mobilnosti 2014, ki poteka v času od 16. do 22.9.2014 po celi Evropi udeležite aktivnosti, ki smo jih pripravili za vas pripravili v Brežicah. Letošnji teden poteka pod sloganom – Naše ulice, naše odločitve. Sprejmimo torej odločitev in pridimo na ulico!

Za vas smo pripravili

-Ponedeljek – 22.9.2014

Dan brez avtomobila - zapora osrednjega dela Cesta prvih borcev (CPB) v Brežicah ( od Bizeljske ceste do Kržičnikove ulice) z izvajanjem večih dejavnosti – v priloženem vabilu za dogodke (v primeru slabega vremena – Tržnica Brežice)

Vse delodajalce v Brežicah in tudi širši okolici vabimo in pozivamo, da stimulirajo svoje delavce da se za pot v službo in nazaj odločajo za okolju prijaznejša vozila, kot so kolesa ali celo s prihodom peš. V ta namen delodajalce pozivamo, da omogočijo varno hrambo koles s postavitvijo kolesarskih stojal ob njihovih poslovalnicah ali pa temu namenijo kakšen prostor.

Dan brez avtomobila - zapora osrednjega dela Cesta prvih borcev (CPB) v Brežicah ( od Bizeljske ceste do Kržičnikove ulice) z izvajanjem večih dejavnosti:

- Od 6:00 – 8:30 - Jutranji pozdrav vsem, ki boste tega dne šli v službo, šolo ali po opravkih peš ali s kolesi (mini zajtrk in simbolično darilce)

- Od 8:30 -16:00 (če bo obisk velik pa do 18:30)

o Recikliramo=bicikliramo – projekt Fakultete za turizem, v okviru katerega se bodo podarjena kolesa popravila in »olepšala« ter namenila ponovni uporabi

o Obiski vrtcev in osnovnih šol v zaprtem področju CPB – vabljeni k nastopu

o Tekom prireditve - podelitev nagrad šolarjem, ki se bodo odzvali na povabilo k pripravi slik – nagradi se pet slik, slike bomo razstavili

o Kolesarski poligon – lahko ga preizkusite prav vsi

o Uporaba koles – TIC Čatež, bo izposojal kolesa za preizkus na poligonu, kot tudi za daljšo vožnjo po mestu

o Poligon cestnih stožcev – za otroke

o Barvanje površine po zaprtem delu CPB – z motivi varovanja okolja in prometnimi ukrepi

– v smislu slogana akcije

o Na stojnicah - Predstavitev dejavnosti vezanih na varstvo okolja in prijaznimi ukrepi v prometu, predstavijo se sodelujoče službe (Občina, FT, ZPTM, Komunala Brežice, Policija Brežice…)

o Ponudba Mestne hiše Brežice