Strateška razmišljanja o razvoju Novega mesta, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

22.9.2014 | 17:00

- ob jesenskem ekvinokciju in bližajočem se prazniku, 650. letnici našega mesta.

Ponedeljek, dne 22. septembra 2014, ob 17.00 uri, v Parku Rastoče knjige

(v primeru slabega vremena bo prireditev v Trdinovi čitalnici)

Ljudsko izročilo nam govori, da je prehod iz poletja v jesen pomemben datum. Tedaj imamo jesensko enakonočje oziroma jesenski ekvinokcij. Ob tem pomembnem datumu naj bi se dogajale zanimive stvari in sprejemale med drugim tudi pomembne odločitve za razvoj posameznika, družine ali širše skupnosti. Naš veliki Novomeščan Marjan Kozina je temu datumu posvetil celo opero – Ekvinokcij. Kljub temu, da je ta datum nekoliko v senci poletnega ali zimskega solsticija, je v numerologiji in strokovnem predmetu – kako ravnati s časom – vseeno zanimiv in pomemben.

Letos se ta prehod iz poletja v jesen izvrši, po podatkih Agencije RS, v noči iz ponedeljka na torek, 23.9.2014 ob 4 uri in 29 minut.

Da bi izkoristili to priložnost, ki nam jo ponuja čas, bomo tudi v Novem mestu, v Parku Rastoče knjige pripravili srečanje, kjer bomo ob naši lipi in naši posebni knjigi, ob času, ki je predviden v naslovu, razmišljali o dolgoročnem razvoju Novega mesta in morda sprejeli tudi nekatere, dolgoročno pomembne iniciative – odločitve.

Pobuda za to srečanje je prišla od častnih občanov Novega mesta, župana Novega mesta in direktorja knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, ki so še kako zainteresirani za razvoj mesta.

Le – ti bodo podali svoja uvodna razmišljanja. Zaželeno pa bi bilo, da svoje misli podate tudi ostali meščani Novega mesta.

Srečanje bomo izvedli v na novo nastajajočem motivacijskem Parku Rastoče knjige, ki deluje v okviru Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.

Vljudno vabljeni!