DL: Predrzni  obiskovalci - Še posteljo so obrnili okrog

21.9.2014 | 14:00

Iz Dolenje Prekope in Ostroga so policisti v vsega nekaj dneh poročali kar o dveh predrznih obiskovalcih, ki so okradli domačine.

Iz Dolenje Prekope in Ostroga so policisti v vsega nekaj dneh poročali kar o dveh predrznih obiskovalcih, ki so okradli domačine.

V vsega nekaj dneh dva primera nepovabljenih obiskovalcev, ki so vaščanom vlili precej strahu v kosti. Kako tudi ne – v strnjeni vasi sredi dneva žrtve starejši ljudje, v prvem primeru 78-letnik, v drugem pa zakonca, stara 82 in 79 let. »Avto se je na dvorišču ustavil okoli poldneva, bil je podoben bratovemu in sem mislil, da je prišel brat, zato sem, ko je pozvonil hišni zvonec, iz kuhinje zaklical, naj vstopi. Ker ni nihče odprl vrat, sem jih šel odpret sam,« razlaga 78-letni krajan iz okolice Šentjerneja. Ne želi biti imenovan, ker se boji maščevanja. Neznanec, šlo je za Roma, ki ga ne pozna, je vprašal nekaj o sinu, ki se je tik pred tem odpeljal na travnik. »Prosil je za njegovo telefonsko številko, zato je stopil za mano, da bi jo v kuhinji zapisala. Presenetilo me je, da je opazil prevleko na kavču, na kateri so bili upodobljeni konji, malo je še opletal po kuhinji, bil je neverjetno prijazen, potem pa je odšel.«

Čez nekaj casa je 78-letnik iz Ostroga, ki ima precej težav z zdravjem, za hojo pa uporablja bergle, opazil na tleh 10 evrov, takrat pa je posumil, da tisti obisk ni bil namenjen zgolj temu, da bi dobil sinovo telefonsko številko. »Šel sem v spalnico in videl, da je denarnica prazna. Očitno tisti Rom ni bil sam, imel je pomagača, ki je smuknil v spalnico, ko sva bila midva v kuhinji,« je žalostno dodal občan, ki ima vsega 260 evrov pokojnine. Zanimivo, da je pustil ročno uro, ki je bila na denarnici.

Le nekaj dni kasneje, slab kilometer stran, v Dolenji Prekopi, so okoli pol enajste ure do starejšega para prišli štirje neznanci. Tudi v tem primeru se je sin ravno odpeljal s traktorjem na polje.

»Sploh nisem opazil, kdaj so se pripeljali, saj sem pripravljal mleko, da ga bom odpeljal,« je povedal 82-letni krajan, ki sta ga neznanca zamotila, češ kako lepe zajce ima, ga spraševala, če proda konja in podobno. »Eden je kar čepel pri zajcih in se jih ni mogel nagledati. Rekel sem mu, da jih sedaj gleda, ponoči jih bo pa kradel. Pa je odvrnil, da to pa že ne. Začel sem ju poditi z dvorišča proti glavni cesti, takrat pa sem videl, da sta iz hiše prišla dva Roma. Hitro so sedli v avto in se odpeljali, tako da si niti številke z ženo nisva uspela zapomniti,« pravi in doda, da je na srečo imel denarnico v žepu, saj je pričakoval veterinarja. Je pa njun dom po obisku neznancev kazal sila žalostno podobo. Kar neverjetno je namreč, koliko uspejo takšni nepovabljeni gostje razmetati v vsega nekaj minutah. Neznanca sta brskala po omarah, celo jogi sta obrnila okoli, če bi bilo spodaj kaj skritega. Menda je iz skrinje zmanjkalo nekaj mesa, kaj drugega jima v tako kratkem času ni uspelo najti.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so policisti osumljence pol ure po prijavi izsledili in jih bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja kršitve nedotakljivosti stanovanja.

Članek je bil objavljen v 25. številki Dolenjskega lista, 19. junija 2014

T. J. G.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

21.9.2014Oceni joze 

Če bi bila kakšna kazen za take norce ne bi se kaj takega dogajalo,kot se, zapret pa jim dati za delat,ampak pod kontrolo od jutra do večera ob vodi in kosu kruha pa bi videli,če se bi začeli drugače obnašat,to je pa tako država kriva,ki podpira lenuhe pa rome pa še kdo bi se našel tak.

21.9.2014Oceni pripomba 

In na sodišču bo pa zopet: danes ste dobro skoz prišli. To vodi v samo še več kriminala.

22.9.2014Oceni krneki 

no,za nagrado bodo pa dobili socialno pomoč,otroški dodatek,pa fino plačano železo ter baker(ki je btw ukraden od poštenjakov)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava