Posavci lovili lisico na Rogli

21.9.2014 | 08:15

Posavci lovili lisico na Rogli

Amatersko RadioGoniometriranje, popularno imenovano ''lov na lisico'', je radioamaterska športno tehnična disciplina, kjer sodelujejo radioamaterji obeh spolov in vseh starostnih skupin in so razporejeni v več kategorij. Tekmovalci s posebnimi sprejemniki odkrivajo več skritih oddajnikov (lisic) ki so razporejeni v skupni razdalji od 4 do 10 km. Zmagovalec je tekmovalec, ki v najkrajšem času odkrije določeno število oddajnikov, odvisno od kategorije.

Od posavskih radioklubov sta na prvenstvu zveze radioamaterjev Slovenije na Rogli včeraj sodelovala Radioklub ''KRŠKO'' iz Krškega in ''AMATER'' iz Sevnice.

Posavske uvrstitve JESENSKEGA DRŽAVNEGA PRVENSTVA:

PIONIRJI: 2. mesto Žak Gajšak (Krško), 3. mesto Jan Vrtačnik (Sevnica), 5. mesto Klemen Dimec (Krško), 6. mesto David Zakšek (Sevnica), 7. mesto Tomislav Haring (Krško), 9. mesto Samo Gajšak (Krško), 12. mesto Nik Kladnik (Sevnica)

JUNIORJI: 2. mesto Blaž Hrvatin (Krško)

Žal brez uvrstitve v kategoriji seniorji Urban Senica (Sevnica).

STAREJŠI VETERANI: 4. mesto Janez Kuselj (Krško)

RADIOKLUBI: 2. mesto radioklub Krško (Krško)

S to tekmo se je ARG sezona SLOVENIJE 2014 končala, čaka nas samo še razvedrilni del - piknik, kjer proslavimo in obudimo naše uspehe. V decembru določimo tekme za novo sezono.

Lep pozdrav!

Jani Kuselj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava