DL: Že osmo vabilo gluhim ušesom

20.9.2014 | 11:30

Okrožno sodišče Krško (Foto: T. J. G.)

Okrožno sodišče Krško (Foto: T. J. G.)

Pred dnevi so tožilka Barbara Žigante, sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek in odvetnik oškodovane družbe Mirko Ratej znova zaman čakali Jožeta Meha, ki bi moral na krško okrožno sodišče priti zaradi očitkov o poslovni goljufiji. A ga znova ni bilo, je menda v Kazahstanu, vabila ali ne sprejme ali pa že imam kak izgovor. Enkrat na primer ni mogel priti v Krško zaradi poslovnih obveznosti v Kazahstanu, drugič je slučajno storil carinski prekršek na meji in ni mogel v Slovenijo ..., zato je Mirko Ratej, odvetnik oškodovane družbe Chemcolor iz Sevnice, predlagal, naj obdolženi predloži listine, ki bi opravičevale njegovo odsotnost.

»Zadnjega vabila sploh ni prejel, zato mu ga bomo poskušali vročiti še po diplomatski poti,« je povedala sodnica in že razpisala tri datume za predobravnavni narok oziroma glavno obravnavo.

In očitki? Meh je konec januarja 2010 za svojo družbo Ilonotech pri družbi Chemcolor kupoval blago in rekel, da bo nabavljeno plačal v roku 15 dni. Šlo je za skoraj 3.200 evrov. Plačilo je obljubljal tudi po telefonu, a plačal ni, je pa oškodovano podjetje šele po praznih obljubah ugotovilo, da je imelo podjetje Ilonotech že do decembra 2009 blokirane vso svoje poslovne račune, torej je šlo tudi ob nabavah za lažno prikazovanje finančnega stanja podjetja.

Članek je bil objavljen v 23. številki Dolenjskega lista, 5. junija 2014

T. J. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava