Tanki v Črnomlju, vojaki v Jurjevanjski dragi

20.9.2014 | 12:35

Tanki v Črnomlju, vojaki v Jurjevanjski dragi

V Jurjevanski dragi v Črnomlju je včeraj potekala predstavitev dela zmogljivosti enot Slovenske vojske na območju Bele krajine imenovana »Konvoj SV Bela krajina 2014«. S prostorsko razmejitvijo pristojnosti med poveljstvi in enotami SV je Teritorialni polk 72. brigade (vojašnica Franca Uršiča Novo mesto) postal nosilec nalog civilno vojaškega sodelovanja in sodelovanja s civilnim okoljem na področju Dolenjske in Bele krajine. To pomeni, da na omenjenem področju zagotavlja neprekinjeno vez med vojaškimi strukturami in organizacijami posebnega pomena za obrambo ter ostalimi organizacijami na področju zaščite, reševanja in nudenja pomoči civilnemu prebivalstvu v primeru naravnih in drugih nesreč.

Z namenom dobrega sodelovanja vseh treh belokranjskih občinah in Slovenske vojske je bil v organizaciji praporščaka Roberta Gregoriča, glavnega podčastnika teritorialnega polka 72. brigade, izveden vojaški konvoj v Črnomlju, Semiču in Metliki ter hkratna predstavitev dela zmogljivosti enot na domicilnem območju, s ciljem približevanja civilnemu prebivalstvu ter izboljšanju sodelovanja z lokalnimi skupnostmi.

V Jurjevanski dragi so se zbrali tudi osnovnošolci OŠ Loka in OŠ Milke Šobar Nataše, malčki iz vrtca Otona Župančiča Črnomelj ter ostali, ki jih je zanimalo delovanje enot Slovenske vojske. Prisotne sta pozdravila poveljnik vojašnice Novo mesto polkovnik Žarko Henigman in črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič.

Občina Črnomelj

Galerija

vojska-001
vojska-002
vojska-003
vojska-004
vojska-005
vojska-006
vojska-007
vojska-008
vojska-009
vojska-010
vojska-011
vojska-012
vojska-013
vojska-014
vojska-015
vojska-016
vojska-017
vojska-018

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

21.9.2014Oceni Jure 

Za koga je namenjeno to orožje? Zakaj plačujemo NATO? Koga ščiti kapital mene poštenega delavca ali pohlepni kapital? Hmmm?????? bla bla...............

21.9.2014Oceni partizan 

jao kera blamaža pred volitvami,na poplavah pa ni blo tega folka k s puškam leta po beli krajini,,sploh slika 14 cvetke ,dejte vojsko promovirat tako k smo jo v kostanjevici,šentjerneju,prekmurju.......ne me hecat.....

22.9.2014+1     + (1)     – (0)     Oceni vika lozar 

Orožje zanima in je vedno zanimalo otroke in zakaj bi bilo danes drugače. Simpatična predstavitev in po videnem mnogo zanimanja prisotnih otrok. Vsem tistim, ki se gredo pacifizma, pa bla, bla..... polagam na srce, da smo v času vojn, zdaj je še zelo blizu nas. In kaj je narobe s to predstavitvijo? V današnjem svetu moramo stati z obema nogama na tleh, tako to je!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava