Izlet Turističnega društva Tržišče; skoraj kot na Rock Otočcu

20.9.2014 | 10:30

Ogled Škofje Loke

Ogled Škofje Loke

Na že 14. Festivalu praženega krompirja so sodelovali tudi TD Tržišče in Aktiv kmečkih žena Tržišče.

Na že 14. Festivalu praženega krompirja so sodelovali tudi TD Tržišče in Aktiv kmečkih žena Tržišče.

V soboto, 6.9.2014, smo se člani Turističnega društva Tržišče, naši simpatizerji in tisti, ki so pripravljeni nesebično pomagati pri raznih naših projektih, odpravili na izlet. Odločili smo se za ogled srednjeveškega mesta Škofje loke. Vodička Ana nas je popeljala po lično urejenih ulicah in nas poučila o njihovem nastanku, zgodovinskem pomenu ter njihovi namembnosti danes. Po prijetnem in poučnem ogledu ter slastni malici, smo se popeljali do našega cilja, vasi Visoko. V idiličnem okolju Tavčarjevega dvorca je ta dan potekal 14. festival praženega krompirja, na katerem so pri pripravi sodelovali tudi člani našega Turističnega društva in Aktiva kmečkih žena Tržišče.

Žal je skoraj ves čas prireditve deževalo, kar pa nas ni motilo, saj smo se festivala udeležili z dobrim namenom in veliko dobre volje. Organizatorji so prireditev kljub dežju odlično izpeljali, obiskovalci pa smo se ob degustaciji raznolikih okusov praženega krompirja zaradi razmočenih tal in nastalega blata počutili skoraj kot na prireditvi Rock Otočec. Prav zabavno je bilo. In seveda, za nas sta bila pražen krompir iz Tržišča ob vsej ostali ponudbi najboljša.

Domov smo se odpeljali vsi veseli in dobre volje, kar je bilo občutiti tudi na avtobusu, kjer nas je zabaval Matic s svojo harmoniko, vsi pa smo mu pritegnili in ob zvokih njegove harmonike veselo zapeli.

TD Tržišče

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava