Prva ocena škode po neurju v občini Krško 1,5 milijona evrov

19.9.2014 | 12:50

Prva ocena škode po neurju v občini Krško 1,5 milijona evrov

Po obilnih padavinah zadnji konec tedna, ki so v občini Krško sprožile številne plazove, med njimi več večjih, ki ogrožajo tudi stanovanjske objekte ali pa so zaprli nekatere ceste, je škoda velika. Po prvih ocenah s terena ta znaša okoli 1,5 milijona evrov, kar pa še ni končna številka.

Natančno oceno škode po neurju bo pripravila občinska komisija za oceno škode po navodilu Uprave RS za zaščito in reševanje. Plazove, ki ogrožajo stanovanjske objekte in ceste, si je v ponedeljek skupaj s poveljnikom občinskega štaba Civilne zaščite in predstavniki občinske uprave ogledal tudi geolog Metod Kranjc, v nedeljo pa tudi poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan, ki je poudaril, da bo za sanacijo potrebna tudi pomoč države.

Hitra in učinkovita pomoč na terenu

Da niso bile posledice vodne ujme še hujše, je zagotovo prispevalo več kot stodvajset pripadnikov prostovoljnih enot gasilskih društev in krške gasilske zveze, civilne zaščite in tehnično reševalnih, izvajalcev javnih služb ekip ter centra za obveščanje, ki se jim je župan na včerajšnjem sprejemu zahvalil za nesebično pomoč. „Vi ste tisti, na katere se lahko vsi v občini vedno zanesemo,“ je poudaril župan. Pomoč je včeraj 26 gasilcev s sedmimi cisternami nudilo tudi občanom sosednje občine Kostanjevica na Krki.

Lidija Petrišič Colarič
Občina Krško, odnosi z javnostmi

Galerija

_DSC8728
_DSC8737
_DSC8743
_DSC8976
_DSC9005

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava