Tabor Roda Sivih Jelš v Podgozdu

19.9.2014 | 10:00

Tabor Roda Sivih Jelš v Podgozdu
Tabor Roda Sivih Jelš v Podgozdu

Tudi letos smo se trebanjski taborniki Roda Sivih Jelš odpravili na taborjenje v Podgozd pri Dvoru, kjer smo preživeli zelo pester teden. Prve dni nam je bilo vreme naklonjeno in marsikdo je bil ves opečen po spustu s kanujem po Krki, a taborniki se ne damo tako zlahka. To se je izkazalo tudi v naslednjih dneh, ko nam je dež malce ponagajal in nekatere dobro premočil.

Težave z vremenom na stran, odklop od sveta je dobro del tako izkušenim tabornikom kot tudi bolj zelenim, kateri so prvič preživeli teden na taborjenju. Ob vročih popoldnevih smo se hladili v Krki, ko pa je deževalo, smo si krajšali čas z druženjem pod štabnim šotorom. Imeli smo kraljevske večerje ob tabornem ognju, spekli smo si lasten kruh, dodobra prehodili Žužemberk, preživeli noč sredi gozda v zatočiščih, ki smo si jih naredili sami, predzadnji dan pa smo imeli piknik s starši. Na straži smo jih držali pokonci vso noč, a smo taborniki morali proti jutru priznati poraz in prvič po dolgem času so starši uspešno obranili zastavo.

Če vas mika, da bi tudi sami doživeli taborniško izkušnjo in kakšno noč preživeli pod šotorom, bomo veseli vsakega novega člana. Jeseni in tudi čez celo leto sprejemamo in vpisujemo nove člane, več o nas pa lahko izveste tudi na Facebook strani Rod Sivih Jelš Trebnje ali pa na naši spletni strani https://sites.google.com/site/rodsivihjelstrebnje/rod-sivih-jels.

Zahvaljujemo se tudi vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi tabora: SPAR Trebnje, Avtomati Armič d.o.o., Dana Mirna, Kolinska Mirna, starši in vsi ostali, ki so tako ali drugače prispevali k organizaciji tabora.

Taborniški pozdrav!

Jernej Slak

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava