Pohod ob tednu mobilnosti - blizu, a malo poznano

18.9.2014 | 13:15

Pohod ob tednu mobilnosti - blizu, a malo poznano

Na pobudo Mestne občine Novo mesto je Planinsko društvo Krka Novo mesto organiziralo pohod na Goli vrh. To je hribček nad Stopičami, njegova nadmorska višina je 351 m. Pohoda se je udeležilo 21 pohodnikov. Res je še koledarsko poletje, vendar je deževje v zadnjem času verjetno marsikoga odvrnilo od pohoda. S pohodom smo začeli pred mestno hišo na Rotovžu, kjer nas je v imenu občine pozdravila ga. Judita Pirc.

Pot nas je vodila do Žabje vasi, nato pa skozi Gotenski boršt do Šentjošta. Ta del poti je bil zelo blaten. Nadaljevali smo mimo vasi Verdun do Velikega Orehka, nato pa po kolovozu na Goli vrh. Deležni smo bili razgleda po okoliških gričih. Večina pohodnikov je bila prvič v tem delu novomeške občine. Vračali smo se mimo Stopič. Razšli smo se v Kandiji s prijetnimi občutki. Poskrbeli smo za zdravje, saj smo se naužili svežega zraka, deležni smo bili tudi sončnih žarkov. Celotno pot smo s krajšimi počitki prehodili v dobrih petih urah. Z nami je bilo tudi 8 pohodnikov iz VDC-ja, najmlajša pohodnica pa je bila stara 5 let in je brez težav premagala pot.

Tudi prihodnje leto bomo ob tednu mobilnosti organizirali pohod (v sredo), odpravili se bomo zopet v okolico Novega mesta, ki jo veliko ljudi ne pozna.

Besedilo: M. Praznik
Fotografije: F. Vovk

Galerija

007
009
010
012
015
016
018
021
024
026

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava