Alja Pfeifer popeljala stanovalce Impoljce v Peru

18.9.2014 | 09:40

Alja Pfeifer popeljala stanovalce Impoljce v Peru

Deževno dopoldne v sredo, 10. septembra 2014, je bilo kot nalašč za popotovanje – potopisno predavanje o krajih Južne Amerike. Tokrat je Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca obiskala popotnica Alja Pfeifer iz Brestanice ter stanovalcem predstavila Peru. Oddaljeno deželo povsem drugačnega podnebja, navad in krajine. Pa tudi ljudi.

Z zanimanjem in mnogimi vprašanji so prisotni prisluhnili predavateljici o življenju te južnoameriške dežele. Vtise s svojega potovanja je popestrila s fotografskimi podobami, ki jih je sama dokumentirala. Ter z mnogimi zanimivostmi, značilnostmi. In predavanje začinila z redkimi stvarmi, ki nas združujejo, denimo bananami, ki jih na policah naših trgovin neredko dobimo prav iz Peruja.

Ko je človek mlad, kot je Alja, poln energije in zanosa, želi prepotovati in objeti ves svet – kar je značilno za mladi rod. A v zreli dobi življenja navadno spoznamo, da je vsa modrost, toplina in zavetje v vsakem smislu prisotna v krajih, od koder smo doma, kjer je izvir naših prednikov, našega naroda, naših navad, kar nas oplaja, navdaja z občutki varnosti, sprejetosti, topline in domačnosti. Prav to so cilji in poslanstvo Doma na Impoljci. Zato še toliko raje potujemo kar »iz domačega naslonjača.« Vsekakor pa prisrčna hvaležnost Impoljce Alji, da nas je tokrat »vzela s seboj!«

Tekst in foto: Matija Dobovšek
DUO Impoljca

Galerija

v-peru-001
v-peru-002
v-peru-003

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava