Koncert klape Lavanda na Veseli vasi

17.9.2014 | 11:45

Koncert klape Lavanda na Veseli vasi
Koncert klape Lavanda na Veseli vasi
Koncert klape Lavanda na Veseli vasi

V soboto, 13. septembra, so na Veseli vasi na Selih pri Ajdovcu na svoj račun prišli ljubitelji dalmatinske glasbe. V organizaciji SELA VI - Zavoda za ohranjanje kulturne dediščine na vasi - je nastopila Klapa Lavanda. Glasbena skupina deluje v okviru ŽKUD Tine Rožanc iz Ljubljane že od leta 1995.

Iz njihovega bogatega repertoarja dalmatinskih skladb ta večer niso manjkale niti največje uspešnice, kot so Da te mogu pismom zvati, Ruza crvena, Oći boje lavande, Ne diraj moju ljubav ... Dalmatinske skladbe so zvenele pristno, z vso svojo lepoto glasov in ob podpori glasbil, kot so mandolina, mandola, kontrabas in kitara.

Zaradi slabega vremena je potekala prireditev v objektu, ki je bil pripravljen za obisk velikega števila gostov.

Vsi obiskovalci prireditve so bili deležni posebne pozornosti, saj so jim glasbeniki zaigrali ob mizi, pa tudi izpolnitev njihovih glasbenih želja je bila uresničljiva. Nepozabno toplo in sproščeno vzdušje, ki so ga soustvarjali prav vsi prisotni, Klapa Lavanda s pestrim programom, gostitelj s ponudbo domače hrane in pijače, ter navdušeni obiskovalci, ki so zapeli skupaj s klapo.

Da je bilo vzdušje res pravo, so potrdili vsi prisotni, ki so se od Klape Lavanda po triurnem nastopu z bučnim aplavzom težko poslovili.

K. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava