Ponovno v krmeljskih šolskih klopeh

17.9.2014 | 08:15

Ponovno v krmeljskih šolskih klopeh
Ponovno v krmeljskih šolskih klopeh

V ponedeljek, 1. 9. 2014, smo na OŠ Krmelj po dolgih poletnih počitnicah znova na stežaj odprli šolska vrata. Učitelji, razredniki in ravnateljica šole smo učence pričakali že zjutraj - s himno in pozdravnim pismom ministra za šolstvo in župana Občine Sevnica, gospoda Srečka Ocvirka.

V prijetnem dopoldnevu so sledile predstavitve predmetov, učiteljev in zanimivih aktivnosti, ki se bodo izvajale skozi vse leto. Učenci so skupaj z razredniki med drugim oblikovali prednostne naloge in osebne cilje učenčevega napredka.

Tudi na naši šoli bomo začeli z izvajanjem neobveznih izbirnih predmetov. Letošnja novost je uvedba nove interesne dejavnosti – prostovoljskega krožka. V okviru projekta Socialni in kulturni kapital (SKK) želimo med drugim s krožkom učence spodbuditi h koristnemu preživljanju prostega časa, pri čemer si bodo pridobili bogate življenjske izkušnje, veliko različnih možnosti druženja in predvsem lastno zadovoljstvo, da lahko nekomu pomagajo ter s tem naredijo nekaj koristnega zase in za druge.

V popoldanskem času pa smo z največjim veseljem med "prave šolske klopi" sprejeli še 19 prisrčnih otrok - prvošolcev, ki so ta dan tudi uradno postali šolarji. Zanje smo v večnamenskem prostoru pripravili kulturno-poučni program.

Spoznali so zgodbico o otrocih, ki živijo v ribiških vaseh in hodijo v šolo. Tudi sami so postali pravi ribiči, saj so se naučili pesmico o barčici in iz vode polovili prav posebne ribice. Vsaka je namreč na sebi skrivala sladko presenečenje in misel. Prijazni ribiči so nato ribice vrnili v vodo in se odpravili v matični razred, kjer so spoznali svojo učilnico in ustvarjali ribiške ladjice, starši pa so imeli v večnamenskem prostoru krajši sestanek. Učence smo razveselili še s tortico in sladoledom ter tako v prijetnem vzdušju zaključili prvi šolski dan. Naj bo takšnih v tem šolskem letu še mnogo …

Ines Colner,
Osnovna šola Krmelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava