Prvošolčki prvič prestopili prag OŠ Dragatuš

16.9.2014 | 10:00

Prvošolčki prvič prestopili prag OŠ Dragatuš

Prvi šolski dan smo se zbrali v učilnici 1. razreda. Posedli smo se v šolske klopi kot pravi šolarji. Učencem sem prebrala zgodbico »Zajček se je izgubil«. Izgubil se je prvi šolski dan na poti iz šole, ker ni upošteval, kar mu je naročila mama, in sicer da mora iz šole naravnost domov. Pot domov mu bi pomagali najti prijatelji, če bi zajček vedel povedati svoje ime, priimek in kje stanuje.

Nato so se predstavili še prvošolčki, da smo se spoznali. Nato smo se - kot se za prvošolce spodobi - še malo posladkali.

Veliko in prijetno presenečenje je bil za prvošolce obisk ge. Mateje Tkalčič z Radia 1. Z njimi se je pogovarjala, jih intervjuvala in nato še obdarila. Vsak učenec je dobil majico, denarnico in zvezek. Navdušenje je bilo veliko. Učenci so povedali, da si želijo še takšnih obiskov. Hvala ti, ga. Mateja, polepšala si nam prvi šolski dan.

V telovadnici smo si ogledali še igrico z naslovom »Bodi moj prijatelj«, ki ga je pripravilo Društvo za boljši svet.

Polni lepih vtisov smo zaključili prvi šolski dan. Pred vrati 1. razreda so nas čakali starši. Z njimi so učenci veselo odšli domov, učiteljici so pa samo še zaklicali: »Nasvidenje jutri!«

Nada Klobučar s prvošolci

Galerija

z-dragatusci-001
z-dragatusci-002
z-dragatusci-003
z-dragatusci-004
z-dragatusci-005
z-dragatusci-006
z-dragatusci-007

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava