Okrepljeni Krkaši optimistično zrejo v novo sezono

16.9.2014 | 08:30

Okrepljeni Krkaši optimistično zrejo v novo sezono
Okrepljeni Krkaši optimistično zrejo v novo sezono

Tako kot vse druge ekipe 1. Moške odbojkarske lige, se tudi odbojkarski klub Krka aktivno pripravlja na pričetek nove sezone. Krkaši, okrepljeni s kar nekaj novimi igralci, so v soboto, 13. septembra, v novomeški športni dvorani Marof odigrali pripravljalni turnir, kjer sta se jim pridružili še dve ekipi – Mladost iz Zagreba in Fužinar (Ravne na Koroškem).

Kot rečeno, pri prvi ekipi Krke se je od lanske sezone zgodilo kar nekaj sprememb. Z igranjem sta prenehala Rok Žlajpah in Kristjan Longar, ekipo pa je po dveh uspešnih sezonah zapustil tudi Domen Kos iz Šempetra. Zato pa je ekipo dopolnilo nekaj odličnih igralcev – iz mladinskih vrst so se članom pridružili Anže Zalar, Sandi Rastoder in Luka Lindič, iz OK Mokronog je v vrste Krkašev okrepil 18-letni korektor Ivan Vrhovšek, iz Žužemberka pa je v Novo mesto prišel tudi podajalec Tom Smrke. Ne smemo pa pozabiti na visokega blokerja Miho Bregarja, ki se je v Krko vrnil po dveh sezonah igranja za GO Volley in ga mnogi omenjajo kot najpomembnejšo okrepitev Krkašev.

Takole okrepljeni so se Novomeščani na sobotnem turnirju najprej pomerili z ekipo s sosednje Hrvaške. Proti Mladosti iz Zagreba so Dolenjci pod taktirko trenerja Jerneja Rojca začeli v postavi: kapetan Luka Brulec (kor.), Martin Kosmina (spr.), Gašper Pucelj (pod.), Grega Erpič (cen.), Ivo Kastrevec (spr.), Miha Bregar (cen.) in pa libero Gregor Ožbalt.

Začeli so obetavno in v prvem nizu zmagali z 25:23, v drugem pa kljub vodstvu z 20:16 na koncu izgubili z rezultatom 22:25. V tretjem nizu so po kar nekaj odličnih servisih Erpiča povedli s 16:7, zadržali vodstvo in niz suvereno privedli do konca – 25:17. Zagrebčani so se po izgubljenem 3. nizu pobrali in četrtega zmagali – izid je bil 17:25. Ker so se tekme v sklopu Krkinega pripravljalnega turnirja igrale na 4 odigrane nize, je ostalo pri rezultatu 2:2.

V drugi tekmi sta na igrišče stopila ekipa Fužinar iz raven na Koroškem in znova zagrebška Mladost. Fužinar je prve tri nize dobil brez večjih težav (25:13; 25:20; 25:22), četrti pa je ob nekoliko spremenjenih postavah pripadel Zagrebčanom s 25:23.

Zadnjo tekmo, proti koroškim prvoligašem, so Novomeščani pričeli v malo drugačni postavi. Puclja je na mestu podajalca zamenjal Tom Smrke, sprejemalca Kastrevca je zamenjal Valentin Turk, kot libero pa je nastopil Damjan Plantan.

Po precej izenačenem začetku so Novomeščani, ki so igrali izredno borbeno, kmalu povedli – sredi niza je bil rezultat 19:13 zanje, niz pa so nato zbrano pripeljali do konca z izidom 25:17. V drugem nizu smo vse od začetka spremljali popolnoma izenačen dvoboj, dokler se ni Krka pri 15. točki »odlepila« in nekaj minut pozneje povedla z 20:17. Korošci so še naprej pretili, vendar Dolenjcem niza vseeno niso uspeli vzeti – končalo se je s 25:21 za domačine. V tretjem nizu so ti vodili že s 7:2, a so se gostje uspeli pobrati in celo povesti pri 7:10 in nato 10:15. Domačini se niso predali, temveč so jim vrnili udarec in izid pri 17. točki izenačili ter na koncu zmagali s 25:21. Kljub izidu 3:0 za Krko sta ekipi odigrali še četrtega – tudi tega so dobili Krkaši, in to z 25:18.

» V prvi, jutranji tekmi proti Mladosti se je morda še čutilo, da ura ni prava, vendar od igralcev vselej zahtevam primeren pristop. V prvi tekmi je bilo preveč prazne igre oz. mrtvega teka, načeloma pa so fantje pokazali tisto, kar smo zadnje tri dni zelo kvalitetno trenirali. Razen občasne raztresenosti, padca koncentracije sem bil s prvo tekmo zadovoljen. V drugi tekmi smo pričeli z drugačno postavo, ker sem želel videti, kako delujejo ostali igralci kot nosilci igre. Reči moram, da sem bil zadovoljen, verjetno pa je bila igra boljša tudi zato, ker smo imeli po prvi tekmi krajši sestanek, kjer smo opozorili, da ne smemo popuščati v koncentraciji, ampak moramo biti zbrani vsako točko posebej, narediti dobre prve odboje in vztrajati pri svoji igri,« je današnjo igro Novomeščanov ocenil trener Rojc. »Predvsem sem zadovoljen s pristopom v drugi tekmi, k čemer je verjetno pomagalo tudi to, da se nam je pred drugo tekmo pridružil tudi kondicijski trener Gorazd Canić, zaradi kogar so bili fantje zagotovo bolje fizično in psihično pripravljeni kot pred prvo tekmo.«

Rojc je še povedal, da so priprave pred sezono so potekale po načrtih. »Trenirali smo 10-krat do 12-krat tedensko, v zadnjem ciklu pa bomo obseg treningov zmanjšali ter se posvetili predvsem psihični pripravi in piljenju detajlov,« je dodal.

Kakšne pa so njegove napovedi za prihajajočo sezono? »V novi sezoni bomo predvsem delali na temu, da bodo naše igre in forma konstantnejše kot v preteklih sezonah. Bolj načrtno bomo dozirali količino in obseg treninga zaradi napornega urnika igralcev, ki študirajo ter tistih, ki imajo redne službe. Predvsem si želimo, da ostanemo sveži in brez poškodb,« je zaključil trener MOK Krka.

Ana Čefarin
Odnosi z mediji
MOK Krka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava