Darko Jorgić najboljši še pri mladincih

15.9.2014 | 09:10

Darko Jorgič (Foto: I. V., arhiv)

Darko Jorgič (Foto: I. V., arhiv)

V nedeljo, 14. septembra, so s sezono domačih tekmovanj pričeli še mladinci in mladinke, ki so se v športni dvorani v Cerknici pomerili na 1. odprtem turnirju RS v sezoni 2014/15. Končne zmage sta se veselila Darko Jorgić in Zala Veronik.

Darko Jorgić je že v lanski sezoni, ko je s kadetske starostne kategorije zakorakal med mladince, blestel in z izjemo zaključnega Mastersa dobil vse mladinske turnirje. Danes si je Hrastničan v dresu novomeške Krke finale priigral, potem ko je v polfinalu premagal Črta Grma Urbančiča s 3:0, v četrtfinalu pa s 3:1 še Tilna Cvetka, ki na začetku letošnje sezone zares igra vrhunsko. Njegov soigralec in aktualni kadetski državni prvak Peter Hribar je danes presenetljivo v osmini finala z 0:3 izgubil proti Luki Norčiču. Aljaž Šmaljcelj je tako kot Hribar na koncu zasedel 9. – 16. mesto.

V polfinale sta se v spodnjem delu prebila nekdanja soigralca v Logatcu Deni Kožul in Tom Šfiligoj. V lanski sezoni se je Kožul zasidral na 2. mestu med mladinci, danes pa je bil Tom v ključnih momentih bolj zbran in na koncu slavil s 3:1. V finalni tekmi je Jorgić gladko dobil prvi in tretji niz, drugega izgubil, v četrtem pa pri rezultatu 8:8 nanizal 3 zaporedne točke ter se po zmagi na članskem odprtem turnirju pretekli vikend na Ravnah na Koroškem, veselil še zmage med mladinci.

T. Š.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava