V Knjižnici Mirana Jarca gostili veleposlanika Slovaške

15.9.2014 | 08:25

V Knjižnici Mirana Jarca gostili veleposlanika Slovaške
V Knjižnici Mirana Jarca gostili veleposlanika Slovaške

V četrtek, 11. septembra, je Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto obiskal veleposlanik Slovaške Republike Njegova Ekscelenca gospod Juraj Migaš, v spremstvu gospe Jarmile Jakinove. Z direktorjem knjižnice Mirana Jarca gospodom Borutom Novakom sta slavnostno otvorila razstavo v čast 70. obletnici izbruha Slovaške nacionalne vstaje proti fašizmu.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto pogosto sodeluje z drugimi knjižnicami, kulturnimi ustanovami in organizacijami, kajti sodelovanje je odličen temelj za pridobivanje dragocenih izkušenj pri izvajanju skupnih projektov, prireditev ali razstav.

Tudi v ta namen je v četrtek, 11. septembra 2014, v sodelovanju s slovaškim veleposlaništvom odprla razstavo ob 70. obletnici izbruha Slovaške nacionalne vstaje proti fašizmu, ki je zaznamovala ne le potek 2. Svetovne vojne na širšem ozemlju, temveč tudi prihodnost Slovaške.

Za razstavljeno strokovno gradivo je poskrbel osrednji Muzej SNP, ki deluje v Banski Bystrici, centru vstajniškega dogajanja iz leta 1944/45.

Razstavo sta slavnostno otvorila Njegova Ekscelenca gospod Juraj Migaš, veleposlanik Slovaške republike v Republiki Sloveniji in direktor knjižnice Mirana Jarca gospod Borut Novak. Gostje prireditve so si lahko ogledali zanimivo in poučno razstavo ter v čast Slovaški nacionalni vstaji nazdravili s kozarcem slovaškega vina.

Slavnostni dogodek je le eden izmed korakov k nadaljnjemu sodelovanju knjižnice Mirana Jarca Novo mesto s slovaško knjižnico v Trnavi.

Razstava bo obiskovalcem knjižnice na voljo do konca meseca septembra. Vljudno vabljeni.

Janja Gazvoda

Galerija

z-slovaska-001
z-slovaska-002
z-slovaska-003
z-slovaska-004
z-slovaska-005
z-slovaska-006

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava