DL: Gradijo krajevni večnamenski dom

12.9.2014 | 12:30

Večnamenski objekt in igrišče v Dolenjih Selcah bosta postala središče dogajanja v KS Knežja vas, je povedal predsednik te KS Alojz Špec. (Foto. J. A.)

Večnamenski objekt in igrišče v Dolenjih Selcah bosta postala središče dogajanja v KS Knežja vas, je povedal predsednik te KS Alojz Špec. (Foto. J. A.)

V Dolenjih Selcah je to pomlad začel rasti večnamenski objekt, v katerem bodo spodobne prostore dobila tamkajšnja društva, pa tudi KS Knežja vas bo v njem imela svoj sedež. Gre za projekt ureditve vaškega središča Selc, o katerem so krajani Knežje vasi razmišljali in si zanj prizadevali zadnjih sedem let.

Ključni trenutek je bil, ko se je trebanjska občina za naložbo, vredno 450 tisoč evrov, lani prijavila na razpis kmetijskega ministrstva, na katerem je uspela, tako bosta 60 odstotkov denarja prispevali EU in država, ostalo pa bo zagotovil občinski proračun. Na javnem razpisu so konec januarja za izvajalca izbrali novomeško GPI Tehniko.

»Ta večnamenski objekt vključuje dve pritlični stavbi, poleg pa bomo uredili še košarkarsko igrišče, dimenzije 30-krat 15 metrov,« je zadovoljno povedal predsednik KS Knežja vas Alojz Špec, s katerim smo se sprehodili po gradbišču. V eni stavbi bo prostor za gasilce, sanitarije, kurilnica in večnamenska soba, v drugi, ki stoji v neposredni bližini prve, pa bosta velika soba za prireditve ter shramba.

Krajani devetih naselij, vseh skupaj je 430, računajo, da bodo objekta lahko začeli uporabljati konec letošnjega leta, izbrali so tudi že opremo zanju. Da bi samevala, se po Špecovih besedah ni treba bati, kajti njihovi krajani so že zdaj zelo aktivni – v Selcih deluje gasilska desetina, ki sodi pod okrilje PGD Občine, pridni so člani športnega društva, krajevnega odbora kmečkih žena Tavžentroža, Rdečega križa in tudi mladina. »Računamo, da bo z novimi prostori zaživela še kakšna nova dejavnost,« optimistično doda predsednik KS in omeni, da bi prostore lahko uporabljali tudi za organizacijo rojstnih dni.

Ureditev večnamenskega objekta je največja naložba te KS v tem letu, ne bi se zlagali, če bi rekli, da v zadnjem mandatu, sicer pa bodo nekaj denarja namenili še za asfaltiranje odsekov cest na Luži, Knežji vasi in naselju Roženpelj.

V sklopu ureditve vaškega središča v Dolenjih Selcih so morali prestaviti meteorne vode, pa tudi nekaj infrastrukture, tam bodo kmalu postavili še avtobusno postajališče, ki bo namenjeno šolskim otrokom.

»Lahko rečem, da je bil tale mandat v krajevni skupnosti zelo ploden,« je na koncu rekel Špec, ki je vesel, da je imel tako zagnane sodelavce in da so njihovim potrebam prisluhnili tudi na trebanjski občini.

Članek je bil objavljen v 22. številki Dolenjskega lista, 29. maja 2014

J. Ambrožič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava