DL: Prevozov ni plačal

2.9.2014 | 12:30

Eldin Ramić je enkrat sicer že prišel na krško sodišče in pokazal, da je precej nagle jeze. Ko je sodnik nekoliko povzdignil glas, mu je Ramić zabrusil, da se še oče ni drl nanj, pa se tudi sodnik ne bo.

Eldin Ramić je enkrat sicer že prišel na krško sodišče in pokazal, da je precej nagle jeze. Ko je sodnik nekoliko povzdignil glas, mu je Ramić zabrusil, da se še oče ni drl nanj, pa se tudi sodnik ne bo.

Nekateri se očitno res igrajo s sodiščem. Eldina Ramića pred dnevi namreč spet ni bilo na krško okrožno sodišče, tako da je oškodovanec Simon Bukovec iz Leskovca pri Krškem znova prišel zaman. Predobravnavni narok je bil namreč za Ramića razpisan že večkrat, celo prisilna privedba je bila dvakrat neuspešna, potem pa je Ramić sam poklical na sodišče in se dogovoril za datum in uro, ki sta mu ustrezala. Tako se je enkrat res pojavil na sodišču, kjer je povedal, da očitki iz obtožnice ne držijo, da torej posavskemu podjetniku ne dolguje ničesar.

In ko bi moral v začetku maja znova priti na sojenje, ga spet ni bilo, je pa svoje izkušnje z obtožencem povedal oškodovanec. »Z Ramićem sem sodeloval petkrat, skupna vrednost prevozov je bila 2.800 evrov. Prevoze smo sklenili prek posredniške spletne strani, ki je zagotavljala in garantirala, da bodo posli speljani korektno in da bodo plačani. Ko zadnjega plačila v višini 600 evrov nismo dobili nakazanega, smo ugotovili, da je tudi podjetje, ki je poslovalo prek spleta, Ramićevo firmo Ramić logistika izločilo iz njihovega sistema. Tudi sam sem Ramića večkrat klical, kdaj bo plačal račun, pa je rekel, da nas sploh ne pozna in da z nami ni nikoli sodeloval. Potem se niti na telefon ni več oglašal,« je povedal Bukovec, ki je potem vložil tudi izvršbo na njegovo premoženje, izvršba je celo postala pravnomočna, a kaj, ko je bil dvajseti v vrsti za poplačilo, premoženja pa tako ali tako ni bilo.

»Resda je imel 12 tovornjakov, a so bili vsi na lizing, nepremičnine pa niso bile pisane nanj,« je še dodal. Kot je povedal sodnik Gojmir Pešec, dokumentacija kaže, da je imelo Ramićevo podjetje v letu 2009, ko je Bukovec sklenil posel z njim, približno enako višino neplačanih terjatev in obveznosti, račun pa blokiran, čeprav je konec leta izkazovalo dobiček v višini 30 tisoč evrov, vrednost osnovnih sredstev pa naj bi bila 1 milijon evrov. »Vsekakor ne bi posloval z njim, če bi vedel, da ima  blokiran račun, od takrat dalje pa poslujem le z znanimi podjetji,« je še povedal posavski podjetnik, sodišče pa bo moralo tehtati, ali je imel Ramić namen preslepiti prevoznika.

Članek je bil objavljen v 20. številki Dolenjskega lista, 15. maja 2014

T. J. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava