Ena največjih investicij na Dolenjskem je šolska

2.9.2014 | 10:20

Ena največjih investicij na Dolenjskem je šolska

Počitnic je konec in začelo se je novo šolsko leto 2014/2015. Letos bo v obeh osnovnih šolah v občini Ivančna Gorica pouk obiskovalo 1.483 učencev, od tega je prvič prag devetletnega osnovnošolskega izobraževanja prestopilo kar 205 učencev. Na Osnovni šoli Stična in njenih podružnicah je pouk včeraj začelo obiskovati skupaj 1.087 učencev, od tega 149 prvošolčkov, medtem ko Osnovno šolo Ferda Vesela Šentvid pri Stični skupaj s podružnico v Temenici od včeraj naprej obiskuje 396 učencev, med njimi 56 prvošolčkov.

Sprejem prvošolčkov v Osnovni šoli Ferda Vesela Šentvid pri Stični

Prvošolce matične Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični so včeraj pozdravili ravnatelj Janez Peterlin in predstavniki Občine Ivančna Gorica, ki so vsem 51 prvošolčkom zaželeli dobro počutje na šoli, ki jo bodo obiskovali skozi celotno šolsko leto, staršem pa čestitali za njihov praznik, saj je ta dan velik mejnik in velika sprememba v življenju njihovega otroka in celotne družine. O nevarnostih, katerim so izpostavljeni najmlajši udeleženci v prometu, pa je otrokom in njihovim staršem spregovoril predstavnik Policijske postaje Grosuplje, Damijan Mišigoj.

Ob 11.00 uri je prvič prag šole prestopilo tudi 5 prvošolčkov Podružnične šole Temenica, ki bodo delali družbo dvanajstim učencem drugega razreda.

Sprejem tudi v Osnovni šoli Stična

Prvošolčke na matični šoli v Stični so s kulturnim programom pozdravili vrstniki višjih razredov. V matični OŠ Stična je v tem šolskem letu 49 prvošolčkov. V Zagradcu trenutno poteka ena največjih investicij na Dolenjskem, in sicer gre za gradnjo nove podružnične šole in vrtca, ki jo bodo v naslednjem šolskem letu že obiskovali učenci od 1.-9. razreda iz Ambrusa, Krke in Zagradca.

V nadaljevanju so predstavniki občine in ravnatelj šole obiskali tudi učence in starše Podružnične šole Stična, ki jo bo letos obiskovalo 19 prvošolčkov.

Skrb za varnost najmlajših v prometu

Vsako leto se ob začetku novega šolskega leta v naši občini daje velik poudarek k opozarjanju udeležencev v prometu, da so z novim šolskim letom ponovno na naših cestah otroci, ki so najbolj ogroženi udeleženci v prometu. V ta namen se izvajajo preventivne akcije občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Svet je s pomočjo Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica, Policijo in občinsko upravo poskrbel za postavitev opozorilnih tabel in transparentov. Ves prvi teden pouka pa bodo člani ZŠAM Ivančna Gorica ob prometnih cestah v okolici šol opozarjali voznike na strpno in previdno vožnjo, najmlajšim šolarjem pa pomagali pri prehodu čez ceste. Občina je pred začetkom pouka poskrbela tudi za obnovo talnih označb v okolici naših šol, za boljšo vidnost pa je prvošolčkom podarila tudi kresničke.

Gašper Stopar

Galerija

osnovna-001
osnovna-002
osnovna-003
osnovna-004
osnovna-005
osnovna-006
osnovna-007
osnovna-008
osnovna-009
osnovna-010
osnovna-011
osnovna-012
osnovna-013
osnovna-014

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava