Lokalna tržnica v Termah Čatež zadnjič odprla svoja vrata

1.9.2014 | 09:35

Lokalna tržnica v Termah Čatež zadnjič odprla svoja vrata

V letošnjem poletju smo želeli ponudbo lokalnih izdelkov približati čim večjemu številu turistov. Tako se je že v pomladnem času začel projekt lokalne tržnice v Termah Čatež, ki je potekala v leseni hišici na osrednji ploščadi pred slaščičarno Urško vsak petek in soboto, pa tudi med prazniki, med 18:00 in 21:00 uro. Obiskalo jo je lepo število turistov, tako pri domačih, kot tudi pri tujih gostih pa je požela dober odziv.

Obiskovalce je sprejela prijazna prodajalka, ki jim je o lokalnih izdelkih in njihovih proizvajalcih znala povedati veliko zanimivega. Na voljo pa so bile različne dobrote lokalnih ponudnikov, vse od domačega medu in marmelad, sokov, omak, bučnega olja, pa do salam in odličnih posavskih vin. Našel pa se je tudi kakšen lep spominek na Brežice in okolico. Sicer pa so vsi omenjeni izdelki in še mnogo več na voljo tudi v trgovini Mestne hiše Brežice.

Tržnica je obratovala celo poletje, minuli vikend pa je še zadnjič v tem letu odprla svoja vrata. Glede na pozitiven odziv gostov, si želimo da bi lokalna tržnica v Termah Čatež v podobni obliki zaživela tudi naslednje leto.

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino, enota CPT Brežice

Galerija

v-trznica-001
v-trznica-002
v-trznica-003
v-trznica-004
v-trznica-005
v-trznica-006

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava