Brežice 1919 zmagale na gostovanju v Vojniku

1.9.2014 | 08:45

NK Brežice 1919

NK Brežice 1919

Člansko moštvo NK Brežice 1919 je suvereno začelo tekmovanje v Medobčinski nogometni ligi Celje. Z izdatno zmago na vročem gostovanju v Vojniku so pokazali, da bodo še kako trd oreh za vsakega nasprotnika.

Na slabo pripravljeni igralni površini, ki je šla na roko bolj domačinom kot gostom, je moštvo iz Brežic pokazalo zelo kombinatorno in všečno igro. Plod velikega števila lepo izdelanih akcij pa so bili štirje zadetki v mreži domačega Vojnika. Že takoj na začetku srečanja je v 9. minuti zadel Ivan Puškarić, okrepitev iz sosednje Hrvaške. Ob koncu prvega polčasa pa je na 2:0 povišal napadalec s Črešnjic pri Cerkljah na Krki, Rok Baznik. V nadaljevanju so Brežičani še bolj pritisnili proti vratom domačega vratarja in zadeli še dvakrat. Najboljši igralec tekme Jože Golobič je v 56. minuti povišal na 3:0, končni rezultat pa je v 72. minuti postavil branilec Dorijan Ožvald.

Pod vodstvom trenerja Antonija Brdika so za moštvo Brežic 1919 nastopili: Šepetavc, Stošić, Ožvald, Golobič, Lokar, Rašovič, Puškarić, Zofič, Baznik, Prskalo in Crnoja; v nadaljevanju sta igrala še: Zorko in Žerjav.

Naslednje srečanje igrajo Brežičani proti močni zasedbi Kovinarja iz Štor. Prva domača članska tekma pa bo tako po dolgih letih, v soboto, 6. septembra, ob 17. uri na stadionu v Brežicah. Vabljeni vsi ljubitelji nogometa.

I. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava