DL: Policista žalil na spletu

30.8.2014 | 13:00

Mladen Horvat

Mladen Horvat

»Na forumu sem žalitve zapisal impulzivno in nepremišljeno. Prizadet sem namreč bil zaradi postopka, ki ga je vodil policist, ko je bila moja žena udeležena v prometni nesreči, ko se je vračala iz službe. Takrat se je vanjo nekdo zaletel,« je na novomeškem okrožnem sodišču dejal Belokranjec Mladen Horvat in dodal, da je policist njegovo ženo na kraju samem označil za povzročiteljico nesreče: »Dokler so nesrečo obravnavali policisti, je bila trikrat kriva, na sodišču pa je bilo ugotovljeno, da ni kriva.«

Takšna obravnava je Mladena tako razjezila, da je svojo jezo decembra 2011 zlil na spletni strani avtomobilizem.com na forumu »pritožba zoper policijo«. Zapisal je: »Tukaj je na delu korupcija, pač sta povzročitelj in policaj prijatelja. Žalostna je ta Slovenija, oba – policist in povzročitelj sta Hrvata. Temu se reče bratstvo… Mislim, halo, kdo nas čuva: eni mladoletni otroci s 3-mesečnim kursom, ki so se pozabili naučit prometnih pravil…« V svojem zapisu, ki ga je dopolnil tudi z imenom in priimkom policista, ki dela v Metliki, je policistu žaljivo očital, da je bil pri obravnavanju prometne nesreče nestrokoven in subjektiven, zato je sledila kazenska ovadba zaradi razžalitve, za kar kazenski zakonik predvideva denarno kazen ali zapor do pol leta.

Horvat je v preiskavi povedal, da je bil močno razočaran nad obravnavo prometne nesreče, policist je bil tudi grob do njegove žene, zato je žena vložila pritožbo zoper policista zaradi njegovega ukrepanja. A je ob tem doživel razočaranje in ne verjame več v pravno državo, čeprav je pred tem zaupal policiji, s svojim zapisom na forumu pa ni imel nikogar namena razžaliti.

»Nihče nikomur ne brani svobode govora. Vsak lahko opozarja na probleme, ki so v družbi. A ravno očitek, da je bil obtoženi žaljiv, ga je pripeljal do sodišča,« je v zaključni besedi dejal tožilec in predlagal denarno kazen 500 evrov. Horvat je dejanje priznal in takoj povedal, da bo kazen plačal. Sicer pa je policist v preiskavi pojasnil, da je bil pri svojem delu strokoven.

Članek je bil objavljen v 19. številki Dolenjskega lista, 8. maja 2014

T. J. G.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (12)

30.8.2014Oceni butec&butec 

Če je tako rekel,je že res. Potem je bil res strokoven.

30.8.2014Oceni guzobuzo 

ha,ha,ha,ha,uf,ha,ha,he,hu ,ha,ha,ha,ha,uf,ha,ha,hi,hi,hi,he,he hi,hi ,ju,hu,hu

31.8.2014Oceni Kruhožer 

V strokovnost policista ne sumim. Takoj na licu mesta je določil krivca. Zakaj pa potrebujemo sodišča, če imamo strokovne policiste.

31.8.2014Oceni Sramgabodi 

Mladen ima prav!

31.8.2014Oceni korli 

mogu bi se prfuknjenega nardit ku Zidar,v tej naši gnili državi

31.8.2014Oceni TITO 

Bravo korli

2.9.2014Oceni ajatola homeini 

Ja res je bil pravičen razen spregledal je,da ni na omenjenem mestu odstavnih pasov.strokovnost pa taka.

2.9.2014Oceni znanilec 

Primer omenjene nesreče je bil rešen v korist krivično obdolžene udeleženke.Sodišče je ugotovilo,da ni kriva za nesrečo. Toliko o tem.

2.9.2014Oceni NN 

Če je to res, me zanima kakšna kazen je doletela policista? Včasih so bili res policisti s 4 letno policijsko šolo, zdaj pa razni zakompleksančki s 3-mesečnim usposabljanjem delajo red na cesti... Upam, da ne bom ob 500 eur :-)

2.9.2014Oceni Mn 

znanilec - to ti piše že v novici, če bi jo prebral. In sam nikjer v njegovem zapisu ne zaznam nikakršne žalitve. Zapor do pol leta? Uau. Na drugi strani imamo milijardne kriminalce, ki se sprehjajo prosti. Kaznujmo kurje tatove, policisti pa naj se ukvarjajo s takšnimi detajli za bran lastnega ega, gnoji! Pa smo, kjer smo!

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava