Ameriški nogomet v Šmarjeških Toplicah

30.8.2014 | 08:40

Ameriški nogomet v Šmarjeških Toplicah

Pretekli vikend so Ravne na Koroškem spoznale tako ameriški nogomet kot njegovo brezkontaktno različico, flag football. V soboto je slovenska reprezentanca opravila reprezentančni trening, v nedeljo pa je potekal prvi izmed 4 turnirjev državnega prvenstva, kjer se 10 ekip oz. preko 120 igralcev poteguje za naslov najboljšega v državi.

Ameriški nogomet sedaj prihaja na Dolenjsko. Tako nas v soboto (30.8.) čakata dva treninga slovenske reprezentance, ki sta odprta za javnost. V nedeljo (31.8.) pa bo potekal turnir državnega prvenstva v brezkontaktni različici ameriškega nogometa. Vse to bo potekalo na nogometnem igrišču v Šmarjeških Toplicah.

Izkušnja na Ravnah

Matic Obrul, slovenski reprezentant: ''Moram reči, da sem zelo vesel, da se je vse skupaj dogajalo na Ravnah. Tako smo lahko Koroški predstavili ameriški nogomet in njeno brezkontaktno različico - flag football. Če me vprašate, kako je igrati z igralci ostalih klubov, lahko povem samo eno stvar - v ponos! Kot sami veste, so med klubi velika rivalstva. Že ko slišite Maribor-Ljubljana, vam veliko pove. Vendar, ko igraš za en grb, to enostavno izgine! Upam pa, da se bo v prihodnosti tudi na Koroškem ustanovil kakšen klub in bom z veseljem priskočil na pomoč.''

O pripravah je svoje povedal tudi selektor, Matic Pirnat:

''V soboto je bil dober trenažni dan, saj smo trenerji videli pripravljenost in željo igralcev, ki so se udeležili treningov. Sicer še je precej stvari, ki jih moramo izboljšati, a temelji so položeni. Veseli me dejstvo, da si fantje želijo biti boljši in želijo igrati s srcem za Slovenijo! Hkrati pa sem vesel, da lahko trenerji delimo znanje z ostalimi igralci. Sedaj pričakujem, da bodo na naslednjih treningih prisotni tudi tisti igralci, ki so v soboto zaradi različnih razlogov manjkali, in da v Šmarjeških Toplicah dvignemo raven pripravljenosti slovenske reprezentance!''

V nedeljo pa je malo boljše vreme pospremilo prvi letošnji turnir državnega prvenstva. Slednjega se je udeležilo 9 ekip oziroma okoli 100 igralcev. Najboljši izkupiček (3 zmage, brez porazov) so imeli ŠPORT TV Ljubljana Silverhawks in Novo Mesto Knights, kar obeta veliko gledalcev na naslednjem turnirju na nogometnem igrišču v Šmarjeških Toplicah, ki bo v nedeljo, 31. avgusta. Turnir je otvoril tudi župan Raven na Koroškem, gospod Tomaž Rožen, ki je vrgel prvo podajo za touchdown predsedniku ZANS, Jerneju Pavliču.

Tai vikend se karavana ameriškega nogometa torej seli v Šmarješke Toplice. Za reprezentante bodo gostoljubno poskrbele Terme Krka.

ZANS se najlepše zahvaljuje agenciji za turizem EJA in športnemu glasniku e-karizma, brez katerih organizacija na tako visokem nivoju ne bi bila mogoča. Hvala za povabilo, profesionalnost in doslednost!

A. Š.
Foto: Andrej Kuhelj

Galerija

bannner-01mala
flag-football
v-toplice
v-toplice1
v-toplice2
ZANS flag bowl II

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava