Gobje pravljice v Malikovcu vabijo

30.8.2014 | 09:10

Gobje pravljice v Malikovcu vabijo
Gobje pravljice v Malikovcu vabijo
Gobje pravljice v Malikovcu vabijo

Belokranjsko gobarsko društvo vas vabi v soboto, 30. in v nedeljo, 31. avgusta 2014, v podzemno jamo Malikovec pri Semiču pripravili bodo prireditev z naslovom GOBJE PRAVLJICE V MALIKOVCU. Glavno prizorišče bo podzemna jama Malikovec, do katere pridemo po glavni cesti iz Semiča proti Črnomlju. Po malo več kot pol kilometra od Semiča zavijemo levo proti zaselku Pugled. Ob cesti vam bo pravo pot pokazal smerokaz v obliki velikega jurčka. Po 700 m boste prišli po asfaltirani cesti do Malikovca. Če se boste podali na pot z avtomobilom, je v okolici jame dovolj prostora za parkiranje.

Namen prireditve je predstavitev turistično zanimive podzemne jame, vzpodbuditev zanimanja za organizirano gobarjenje v Beli krajini, privzgajanje pravilnega odnosa do narave in uživanje v njej, predvsem pa darilo Gobarskega društva Bele krajine otrokom, tik pred začetkom novega šolskega leta.

Dostop v notranjost jame je lahek, tako, da bodo vanjo prišli brez problemov tisti najmlajši in tisti najstarejši.

Ogledali si boste skrivnostno osvetljeno jamo v vsej njeni lepoti in belokranjsko gobje bogastvo, ki nam ga bo narava podarila v času prireditve. Gobe bodo rasle pokončno na Jurčkovem lazu, Gobji njivi, Gobji poljani, v Gobjem kraljestvu in Gobjem gaju.

Posebna poslastica za najmlajše bo pravljična dežela z umetnimi gobami, s Sneguljčico, palčki, gradovi in fantastičnimi živalmi.

Ogled Malikovca bo omogočen v soboto in nedeljo od 9. do 12. ure in od 14. do 19. ure. Pod vodstvom vodnika bodo ogledi na vsake pol ure. Vstop brezpačen. Prireditev bo v vsakem vremenu.

Poleg jame si boste lahko ogledali nasad sadnih vrst na prostoru nad jamo, se sprehodili po delu Kraške učne poti proti Vinjemu Vrhu ali Lipovcu, občudovali orlovo gnezdo v Laščku in spremljali polete modelov letal na modelarskem letališču v Dragah.

Člani Belokranjskega gobarskega društva se že veselijo vašega obiska!

Javni zavod Kulturni center Semič – TIC Semič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava