V Čudnem selu novo avtobusno postajališče

29.8.2014 | 13:15

V Čudnem selu novo avtobusno postajališče

Čudno selo je bogatejše za novo avtobusno postajališče, ki je s sredinim odprtjem tudi uradno predano namenu. S prižiganjem luči javne razsvetljave sta županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič in predsednik Krajevne skupnosti Tribuče Primož Kozan skupaj z najmlajšimi krajani Čudnega sela simbolično otvorila novo pridobitev.

Občina Črnomelj se je spomladi leta 2013 prijavila na javni razpis za sofinanciranje izgradnje osnovne infrastrukture v romskih naseljih z investicijo »Ureditev avtobusnega postajališča v naselju Čudno selo«. Prijava je bila uspešna in po podpisu pogodbe o sofinanciranju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo se je začela gradnja, ki je potekala od avgusta do oktobra 2013. V letu 2014 je bila izvedena še priključitev cestne razsvetljave avtobusnega postajališča in zagotovljena vsa potrebna dokumentacija za prevzem in predajo objekta v uporabo.

Ob lokalni cesti Črnomelj – Griblje je pri naselju Čudno selo je tako na novo zgrajen par avtobusnih postajališč s postajnima nadstrešnicama, osvetljenim prehodom za pešce (6 svetilk) s pločniki do nadstrešnic, sočasno pa je bila na tem odseku rekonstruirana še lokalna cesta v dolžini 200 m. Vrednost vseh del z DDV znaša 105.135,84 EUR. Od tega je 82-odstotni delež sofinanciran iz državnega proračuna, preostalih 18 % ali 18.958,92 EUR pa je zagotovila Občina Črnomelj.

Čeprav je odprtje spremljal močan naliv, so krajani kljub temu zadovoljno pospremili odprtje nove vaške pridobitve. Županja je ob tem dejala: »Veseli me, da je projekt uspešno zaključen in verjamem, da ste tudi krajani zadovoljni z novo pridobitvijo. Nenazadnje je varnost krajanov, predvsem mlajših, vendarle na prvem mestu. Ker je tik pred vrati tudi novo šolsko leto, ste tudi starši lahko bolj mirni, saj bodo vaši otroci sedaj bolj varno čakali in potovali z avtobusom. Naj vam novo postajališče in vsa ostala nova infrastruktura dobro služi.«

Občina Črnomelj

Galerija

cudno-selo-001
cudno-selo-002
cudno-selo-004
cudno-selo-005
cudno-selo-006
cudno-selo-007
cudno-selo-008
cudno-selo-009

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

31.8.2014Oceni opazovalec 

Ajoj za tako vsoto denarja se bi dalo kaj več naredit.

1.9.2014Oceni *** 

kje pa so ti zadovoljni krajani! Od kdaj so Misja, Adlešič pa Vardič iz Čudnega sela, kje pa si ti krajani????

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava