DL: Tatvine ne prizna

28.8.2014 | 11:10

Astor Jotič: »Če boste sodili meni, dajte še Henku Brajdiču!«

Astor Jotič: »Če boste sodili meni, dajte še Henku Brajdiču!«

»Bil sem pijan, pravzaprav v komi in zadrogiran, saj sem pil in vzel tablete, tako da nisem vedel, da sem to naredil. Pravzaprav nič ne vem. Tiste noči sem bil s Henkom Brajdičem in če bi kable ukradel jaz, bi jih zakuril na domačem dvorišču, ne pa pri Henku,« je hotel sodnico Mojco Hode prepričati 33-letni Astor Jotič iz romskega naselja Brezje.

Julija lani je bilo namreč vlomljeno v skladišče podjetja na Livadi v Novem mestu, izginili so žaga, križni mešalec, električni vodniki in elektromotor, tako da je bilo škode za najmanj 4.000 evrov. Tat se je v prostore prikradel tako, da je razbil okno in splezal skozenj, se je pa pri tem porezal, tako da so policiste do storilca pripeljale DNK sledi. Da je dejanje storil Jotič, je policistom povedal tudi Henko Brajdič.

»Če boste meni sodili, dajte še njemu,« je dejal Jotič, oče petih otrok in specialni povratnik, zaradi česar je tožilka Renata Brodarič Trentelj zanj predlagala 14 mesecev zapora. Ker torej Jotič krivde ni priznal, bo potrebno sojenje.

Članek je bil objavljen v 19. številki Dolenjskega lista, 8. maja 2014

T. J. G.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

28.8.2014Oceni iii 

no, zdej mogoče veste, kaj je tist črn dim, ki se redno vije iz kakšnih etničih naselij (pa ne nujno samo tam). krijo izolacijo kablo, zmlejejo bakr in veselo na odpade, kjet očno vedno, da gre za ukradeno zadevo, ampak denar je denar..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava