Delovno poletje za Društvo kmečkih žena Dragatuš

28.8.2014 | 14:40

Delovno poletje za Društvo kmečkih žena Dragatuš
Delovno poletje za Društvo kmečkih žena Dragatuš

Poletje - čas dopustov, brezskrbnih počitniških dni, za marsikoga najlepši letni čas se počasi približuje k koncu. Prav nič dopustniško pa ni bilo letošnje poletje za članice DKŽ-društvo kmečkih žena – Dragatuš. Za nami je delovno poletje, za katerim pa bodo ostali lepi spomini. Sodelovale smo na prireditvi Semiška ohcet, s plesom in drobnim pecivom se predstavile v DSO Črnomelj, bile na srečanju aktivov kmečkih žena v Lukovem dolu, organizirale strokovno ekskurzijo «splavarjenje s Koroškimi splavarji po reki Dravi«, aktivno sodelovale pri košnji »pokosimo Nerajske luge«, pekle pecivo za različne prireditve, na Gerzetičevo njivo s Tanče Gore smo članice pridno zasejale ajdo in s tem pričele s projektom AJDA. Pridno smo vzdrževale okolico vodnjaka na Črešnjevcu pri Dragatušu in izvir Obrščice v vasi Obrh pri Dragatušu. Naj omenim, da sta oba vodna vira bila obnovljena v sklopu projekta Viri življenja.

V nedeljo, 31.08.2014, pa je za DKŽ Dragatuš tudi poseben dan, saj je bila pred desetimi leti uradna odprta GUP –GRAJSKO UČNA POT OBRH pri Dragatušu. Ob tem jubileju Vas članice vabimo, da se nam ljubitelji narave, pohodništva in dobre volje pridružite na pohodu, ki se bo zaključil z … malo uganke, katero bo vsak, ki bo prišel, rešil.

Dobimo se to nedeljo, 31.08.2014, ob 14.30 uri na izviru Obrščice v vasi Obrh pri Dragatušu.

DKŽ Dragatuš
predsednica Andreja Švajger

Galerija

poletje-001
poletje-002
poletje-003
poletje-004
poletje-005
poletje-006
poletje-007
poletje-008
poletje-009
poletje-010
poletje-011
poletje-012
poletje-013
poletje-014
poletje-015
poletje-016
poletje-017
poletje-018
poletje-019
poletje-020

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

29.8.2014Oceni vika lozar 

Prav, da ste se DKŽ Dragatuš predstavile, saj tako vemo, da vam ne zmanjka energije, ki jo razdeljujete tudi drugim. Ob tej priliki bi rada položila na srce nekja, kar velja za vse DKŽ, ki pridno pečete dobre sladice. Ker vsepovsod slišimo kako nevarno je konzumirati preveč sladkorja, ker smo tudi zato preveč debeli z otroci na čelu, predlagam, da bi začele s prakso zmanjševanja sladkorja v piškotih po receptih, za začetek samo 10 %, pa bi bilo že bolje.

29.8.2014Oceni tina 

no vika prenehajte komentirat vsako belokranjsko dogodivščino,sladkor v piškotih je zmeri bilo in bo,če je moja stara mam imela in delala take slastne piškote,pa je dočakala 86let,torej vika ššššš,tiho bojte

29.8.2014Oceni pika 

Lepo, da se zabavate. Vse skupaj je namreč ena zabava in druženje. Lepo. Malo se pa le strinjam s tov.Viko Lozar glede sladkorja in piškotkih. @ tina, vas pa ne razumem, če objavite prispevek, morate vzet v zkup tudi kako kritiko. Veliko hudomušnih srečanj vam želim..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava